Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kausjonist for 50 milliarder

Publisert: 12.jan.2017 14:08
Oppdatert: 12.jan.2017 14:43

Setningen «Fylkesrådet anbefaler å sette opp to bomstasjoner på fylkesveg 84 mellom Hamar og Brumunddal.» er hentet fra Hamar Arbeiderblad 2. januar 2017. En kan fort få et inntrykk av at fylkesrådet i Hedmark ivrer for å sette opp bomstasjoner. Påstanden om at fylkeskommunen tvinges til å sette opp bomstasjoner er like riktig. Og begge påstander er like feil.

Når Staten bygger veg, for eksempel E6, E16, Rv3/25, finansieres det meste av vegbyggingen med bompenger fra folk flest. Imidlertid må vegen bygges før en kan ta inn bompenger. Her kommer fylkeskommunen og et bomselskap inn i bildet. Fylkeskommunen er tildelt oppgaven med å garantere for lånet som finansierer statens veger, og for at det eksisterer bomselskap som kan være pengeinnkrever for staten. Fylkeskommunen er statens kausjonist og folk flest nedbetaler lånet for statens vegutbygging. Pr. i dag har fylkeskommunene kausjonert for svimlende 50 milliarder til statlig vegutbygging for å bidra til økt trafikksikkerhet og bedre fremkommelighet.

Å være garantist for et lån vet de fleste hva betyr. Man garanterer at et lån vil bli tilbakebetalt. Dersom den som låner ikke klarer å betale tilbake lånet, flyttes ansvaret for lånet over til garantisten (fylkeskommunen når det gjelder bompenger på riksveger).

Når Tor André Johnsen, Ketil Solvik-Olsen og andre fra regjeringspartiet Frp forsøker å gjøre fylkeskommunen til syndebukken for bompengestasjonene, så er det staten som skyter på fogden sin. I stedet for å skyte på den som har fått ansvaret for at statens byggelån blir nedbetalt, er det fullt mulig for sittende regjering å betale sine veger selv.

Fylkesråd for samferdsel Hedmark (Ap)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke