Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kikkerter og gravemaskiner

Publisert: 06.sep.2019 12:03
Oppdatert: 06.sep.2019 12:55

I 1615 reiste Galilei til Roma og viste sine kikkerter for paven, som hørte velvillig på ham, men overlot saken til et kirkeråd. Rådet uttalte i 1616 at læren om jordens bevegelse var absurd og delvis kjettersk.

Jeg kom til å tenke på denne saken da jeg leste at Busterud ikke ville kaste kortene før gravemaskinene sto på Mjøsbrua. Striden den gang handlet ikke om jorda var flat eller rund, har jeg forstått, men hvorvidt jorda eller sola var sentrum i universet. Vi vet jo at det er en liten gjeng som fortsatt mener at jorda er flat, men at det overveiende flertall av verdens befolkning er innforstått med realitetene.

Hovedsykehusets geografiske beliggenhet er ugjendrivelig avklart, og gravemaskinene vil garantert dukke opp der det faktisk skal graves. Så er det selvsagt slik at det er fullt lovlig å være uenig i en slik beslutning, men det er på grensa til ekstremt uansvarlig å innbille folk at realitetene flytter seg ved å stemme på et fata morgana i et kommunevalg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke