Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kildesortering

0
Publisert: 27.aug.2015 04:00
Oppdatert: 27.aug.2015 07:15

I forbindelse med at Hias foreslår å hente mer avfall hjemme til erstatning for småsamlere, lurer Thomas Eriksen i Miljøpartiet de Grønne Ringsaker på om avfallet som i dag leveres til småsamler nå oftere må kjøres til gjenvinningsstasjonen. I den nye ordningen er det tenkt å hente papir, drikkekartong og glass- og metallemballasje hjemme hos alle. En skal derfor ikke trenge å kjøre det selv til gjenvinningsstasjonen.

Det er et mål i avfallsplanen for Ringsaker, Hamar, Stange og Løten at mest mulig avfall skal sorteres slik at materialene kan brukes til å lage nye ting, slik at jordas råstoffer varer lengst mulig. Minst mulig skal i restavfallet som går til forbrenning. I områder som er relativt lik Hedmarken, som Vestfold, hvor de henter papir, drikkekartong og glass- og metallemballasje hjemme hos befolkningen, får de sortert ut mer av både papir og glass- og metallemballasje enn det som gjøres på Hedmarken i dag.

Renovasjonssjef

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke