hacklink
18. sep
 
Kjære kommunestyrerepresentant

Publisert: 20.des.2016 07:59
Oppdatert: 20.des.2016 08:07

Hamar skal nå gjøre sitt viktigste valg på hundre år. Det er opp til dere folkevalgte å bidra til at dette valget avspeiler folket sin mening og samtidig blir best mulig for framtidige generasjoner.

Hvem skal du lytte til? De engasjerte innbyggerne med bankende hjerter og en enorm stå-på-vilje.

Eller skal du lytte til et fjernt Jernbaneverk som ikke bor i Hamar, og som kanskje ikke forstår byens skjønnhet, egenart og unike plassering.

Skal du lytte til de som mener at vi skal stå med lua i hånda og bøye nakken for statlige inngrep, eller skal du lytte til de tusenvis i Hamar med brennende hjerter som har visjoner for den unike byen vår.

Visjoner, drømmer og engasjement mot statlig makt og såkalte fakta.

Men såkalte fakta er slett ingen sannhet. Det ene argumentet etter det andre rakner nå for Jernbaneverket. Argumentene om manglende tilsving i øst, RAMSAR og prosentvis gående til stasjonen, de plukkes fra hverandre og rakner en etter en. Tilbake står et ribbet Jernbaneverk som bare vil kjøre viljen sin igjennom, uansett.

Som en kontrast til dette har Hamar en hel hær av engasjerte mennesker som brenner for byen sin, som bruker all fritiden sin og egne penger for å redde kulturarven vår. Samtidig får flere og flere innbyggere øynene opp for hva som virkelig er verdifullt, nemlig kontakten med Mjøsa, det mest dyrebare vi har.

Det handler om byen vi elsker og arven vi skal gi videre. Den vakre arven som Hamar er og kan bli. Når fakta ikke lenger er fakta, står engasjementet, verdiene og visjonene tilbake fjellstøtt. Ekte engasjement trumfer alt.

Som folkevalgt er du folkets tjener. Jeg ber deg om å lytte til de tusenvis av brennende hjerter. Tenk samtidig minst 100 år framover. Det handler om å ta vare på virkelige verdier, både for dagens og morgendagens innbyggere. Hvis du noen gang skal kjempe for byen din, så er det nå. Fremtiden vil takke deg.

Stem for Korridor øst. Det er nå eller aldri.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke