16. sep
 
Kjære Patrick
Vær så snill og legg godviljen til.

Publisert: 08.jul.2015 04:00
Oppdatert: 08.jul.2015 08:13

Et intervju i HA angående Integreringsprisen i Stange kommune utløste et innlegg fra deg i samme avis 3 juli, der du skriver at «integrering er segregering».

Dette er en total misforståelse av hva som er bakgrunnen for at biblioteket fikk Integreringsprisen i 2007 første gangen den ble delt ut.

Begrunnelsen for tildelingen var den gangen:

Biblioteket er en av de mest vellykkede møteplassene i Stange kommune. Der kan du komme som du er, alle har like rettigheter og like muligheter. Det at biblioteket gjorde en ekstra innsats for at minoritetsgrupper skulle føle tilhørighet og aktivt bruke stedet var et tiltak som er meget vellykket den dag i dag.

På biblioteket blir alle mennesker møtt med respekt, uansett alder, kjønn eller nasjonalitet. De ansatte yter god service til alle som kommer innom.

Biblioteket har en rikholdig samling fremmedspråklige bøker og tidsskrifter, samt aviser fra mange land. De hadde også i denne perioden et bønnerom tilgjengelig. De la aktivt til rette for språktreningsplasser og praksis.Mange flyktninger og innvandrere bruker biblioteket for å lese og for å bruke pc-er.

Stange bibliotek med sin inkluderende aktivitet og arrangementer er og vil bli et viktig samlingspunkt mellom mennesker på tvers av kulturer også for framtida.

Så vær snill, legg godviljen til – vi trenger alle gode krefter om vi skal lykkes med integrering.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke