Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Videregående skole: Ex-russ og fylkesordførerkandidat.
 
Kjære russ 2019, ta vare på hverandre!
Russetida er her og mange av dere kjenner på presset som følger med.

Publisert: 24.apr.2019 13:19
Oppdatert: 25.apr.2019 07:11

Kanskje opplever du en forventning om at du skal feste, drikke og ha våkenetter. Samtidig skal du prestere på skolen og forberede deg på en eksamenstid som er rett rundt hjørnet. Forhåpentligvis er du en av de som står i mengden av fargerike, glade russ som bølger i takt med musikken, yr av glede. Men kanskje er du en av dem som står i utkanten, alene og ser på. Som føler på utenforskapet, som ønsker deg inn. Kanskje sitter du hjemme, kanskje orker du ikke en gang se de andres glede og er redd for å gå ut. Det er mange som føler på dette presset. Du er ikke alene, det er ikke alle som passer inn. Det er mange som faller litt utenfor.

Mange unge gleder seg til russetida, samtidig er det stadig flere som gruer seg. De gruer seg fordi de ikke er med på en russebuss, ikke har penger til dyrt utstyr eller kanskje ikke har venner å dele tiden med. Slik burde det ikke være. Utenforskap er utrolig vondt, men også så vanlig. Hele en av fem nordmenn opplever ensomhet i dag, og mange av dem er unge. Det må vi ta på alvor. I dagens samfunn med sosiale medier er det ofte lett å skille de som har mange venner, og de som ofte sitter alene. Skillet mellom ungdommene blir stort, og mange opplever det som et stort press.

Jeg håper russen i år på hver enkelt skole vil ta litt ekstra ansvar for å se de som er utenfor. At en inviterer de som ikke har fått noen invitasjoner, og sørger for at de også føler seg sett. Rett og slett at de er flinke til å ta vare på hverandre. Russetiden er en spennende og morsom tid. Jeg oppfordrer til å bidra til at den blir det for alle.

Noen av dere er heldige og har mange venner å dele russetida med. Tenk så fint det er hvis dere inviterer de som aldri får en invitasjon på fest. Tenk så fint hvis man kan inkludere alle i klassen slik at alle føler de får ta del i et fellesskap. Tenk så fint hvis alle russ tar ordentlig godt vare på hverandre.

Jeg vil dere skal vite en ting. Om dere velger å være bussruss, vanruss, kristenruss, edruss eller ingen russ- dere er like verdifulle uansett. Det er ikke russetiden som definerer dere som person, og det er heller ikke her dere avgjør framtida deres. Vær dere selv og ta vare på hverandre.

Dere går inn i en vanskelig men utrolig spennende tid. En tid man vil huske for resten av livet. Sørg for at den blir verdt det. Så kjære russ 2019, jeg håper virkelig dere tar ekstra godt vare på hverandre i denne tida. Så kanskje alle kan huske tilbake til 2019 og russetida som fin, spennende og inkluderende.

Og husk - ha det gøy!

LES OGSÅ: Flere leserinnlegg finner du på våre debattsider

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke