16. sep
 
Kjernli har en lettvint omgang med tall

Publisert: 15.des.2016 15:11
Oppdatert: 15.des.2016 15:38

Trond Kjernli er 15. desember ute med noen syrlige kommentarer angående det han kaller ballongstuntet i Åkersvika.

Han anklager indirekte HA for å skrive for langt om dette, og glemmer helt de flerfoldige oppslagene aksjonsgruppa «Nå eller aldri» fikk på seilstuntet sitt, og det også på NRK. Mjøsbadingen fikk også store oppslag, som om dette skulle ha noen som helst opplysende effekt for jernbanedebatten! Vi var nedom seilet flere ganger, og det var besynderlig tynt med sympatisører å se der også.

Det er flere punkter i innlegget vi kunne diskutert, men denne gangen skal vi nøye oss med ett:

Kjernli påstår at sporhøyden blir den samme i Øst som i Vest. Det forundrer oss at han tør å påstå noe sånt. I det forslaget som JBV anbefaler i vest (kulvert), har de lagt sporhøyden som i dag, på 126 moh. (I vår kulvert har vi lagt sporhøyden langs plattformene på 125 moh.). Plattformene er ca 70cm over skinnene, og ligger dermed på 126,7 i JBVs planer.

Ser vi på stasjonen i Øst på side 21 i JBVs «Tegningshefte for Hamar», ser vi at sporhøyden i sørenden av plattformene er på 128,67 moh., og i nord (etter 350m og to promille stigning) er høyden 129,37 moh. Legger vi til plattformene, kommer vi opp i en høyde på fra 129,4 til 130 moh. Det er 4m høyere enn i vest.

Asfalten utenfor Vikingskipet i dag ligger på høyden 125 moh., og det betyr at det massive fundamentet til stasjonen blir ca. 5 meter over dagens parkeringsplass.

Dette er stor forskjell, Kjernli, i alle fall er det for oss litt for drøyt å si at høydene 130 og 126 er det samme.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke