23. okt
 
Kjernli kan ikke ha være tilstede

Publisert: 22.nov.2016 13:35
Oppdatert: 22.nov.2016 13:41

Trond Kjernli skriver 17. november at jeg ikke har fulgt helt med i timen, men jeg lurer på om han i det hele tatt var til stede i timen.

I innlegget 10. oktober var det eiendomsskatt han tok opp. Så vidt jeg kan se nevner han ingen ting om fortetting i sentrum hvor det kan bygges eldreboliger /omsorgsboliger. Om han tror han kommer med noe nytt når han kommer med dette nå, må jeg nok skuffe, for dette er et tema jeg trodde alle var enige i og derfor utdebattert.

Kjernli skriver også at han tør si høgt hva dette innebærer, men jeg har faktisk ikke sett noe i det han har skrevet som ikke andre har skrevet før. Det eneste nye er at det han skriver kan virke som en trussel for eldre, om at de står i veien for at unge mennesker skal få et sted å bo.

Problemet er at det er bygd alt for lite eldreboliger/omsorgsboliger. At det skulle komme en eldrebølge har vært kjent i mange tiår, men våre politikere har bare skjøvet problemet foran seg. Jeg personlig tror ikke eldrebølgen blir et så stort problem som man kan få inntrykk av. Jeg tror nemlig at de eldre nå til dags er i bedre fysisk form enn de var tidligere. Nå heter det seg at de eldre skal bo hjemme så lenge som mulig, men da er det ikke nok med hjemmesykepleie. Har du et hus med hage som må stelles og snørydding på vinteren, må det ordnes med folk som kan ta seg av disse tingene.

Jeg har lyst til, i denne forbindelse, å fremheve kommunen jeg selv bor i, Løten, som et forbilde. Her har man klart å bygge boliger av den typen vi her snakker om, midt i sentrum av kommunen, og etter det jeg har hørt tar det ikke lang tid for folk som trenger det å få en slik bolig heller. Da snakker vi om boliger til helt andre priser enn det man må betale på det åpne marked.

Løten

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke