17. sep
 
Kjønn og følelser
I artikkelen «Han, hun eller hen» i HA 16. januar forfattet av «Partiet de Kristne», synliggjøres mangelfull kunnskap og manglende innsikt, ispedd frykt og hat mot en gruppe som bryter med Partiet de Kristnes vedtatte normer for adferd.

Publisert: 23.jan.2017 15:58
Oppdatert: 23.jan.2017 15:58

Jeg er en av dem som etter 1. juli 2016 har benyttet meg av loven og fått endret mitt juridisk kjønn.

Ja, det er mulig å endre kjønn flere ganger, men dette vil sjelden forekomme. Det er faktisk slett ingen enkel «operasjon» å få seg et nytt kjønn. Med nytt personnumer og navn, må allle ID-papirer, vitnemål, offentlige registre, bankkonti osv. endres.

Når Partiet de Kristne er av den oppfatning at dette er noe jeg har gjort p.g.a. en flyktig følelse, så fordømmes og rangeres mitt menneskeverd som mindreverdig, partiet setter seg til doms og avviser min selvopplevde kjønnsidentitet. Kjønnsidentitet er vanligvis på plass i menneskers liv så tidlig som i tre-fire års alderen. For å kunne utvikle seg til et harmonisk menneske, er det avgjørende at barn får vokse opp i det kjønnsuttrykket som samsvarer med selvopplevd kjønnsidentitet.

Kvinner (og menn) som ønsket å endre kjønn før 1. juli 2016, ble fratatt muligheten til å føde egne barn. En departemental forvaltningspraksis foreskrev kastrasjon uten annen begrunnelse enn at transpersoner ikke skulle kunne reprodusere seg.

Å måtte leve med ID-papirer som ikke samsvarer med kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk ansees som umenneskelig behandling, kastrasjonskravet er tortur i følge Amnesty International.

Eventuell usikkerhet barnet blir påført hvis en forelder endrer juridisk kjønn, har sammenheng med fordommene det møtes med fra f.eks. Partiet de Kristne og deres meningsfeller.

Sverige har offisielt innført pronomenet «hen». Dette er også på vei inn i det norske språket og «ze» er på vei inn i engelsk/amerikansk språk. Språkutvikling lar seg ikke stoppe.

Jeg er enig i det som sies til sist i artikkelen der det står: «Det nærmer seg valg. Studer partiprogrammene når de kommer, legg merke til Partiet de Kristne».

Ja, legg merke til partiet som definerer kjønnsidentitet som en følelse det ikke skal tas hensyn til, som mener at mennesker som opplever inkongruens mellom tildelt kjønn og selvopplevd kjønn, fortsatt skal diskrimineres.

FNs eks. generalsekretær Ban Ki-moon sa det sånn i 2016:

«Til dere som bruker religiøse eller kulturelle argumenter for å frarøve LHBT-mennesker deres menneskerettigheter, spør jeg: hva vinner du på å gjøre andre mindre likestilte? Er din religion eller kultur så svak at du behøver å frarøve andre mennesker fundamentale menneskerettigheter?»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke