Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
Klageorgan påpeker Hamar-mobbing

Publisert: 05.mai.2019 13:07
Oppdatert: 05.mai.2019 15:25

Pressens Faglige Utvalg (PFU) behandlet 30. april en sak hvor jeg hadde kalt en ledende tillitsvalgt i Hamar Ap for mobber. Den tillitsvalgte i Hamar Ap hadde blant annet klaget HA inn til PFU for ikke å ha fjernet min kommentar fra avisens Facebook-side. PFU avviste klagers oppfatning om at HA burde ha fjernet min kommentar. PFU fant for øvrig heller ikke grunnlag for kritikk mot HA vedrørende avisens dekning av mobbesaken mot tidligere ordfører Morten Aspeli.

HER er Jan Larsens leserinnlegg om den samme PFU-saken.

I min aktuelle Facebook-kommentar hadde jeg lagt ved noen få av svært mange mobbe-kommentarer fra den tillitsvalgte i Hamar Ap. Jeg synes det er verdt å merke seg hvordan medlemmer i PFU i saksbehandlingen omtalte min Facebook-kommentar:

«Det er jo en mening selvfølgelig, men han legger nå med noen skjermdumper som i hvert fall i min verden lett passerer for mobbing. Jeg ville ikke på noe tidspunkt funnet på å snakke slik til noen verken skjult eller åpent.»

«Jeg synes det er forståelig når man leser de skjermdumpene og ser hvordan denne politikeren har for vane å dele ut ganske grove karakteristikker i øst og vest mot folk som tør å ta til motmæle mot han i offentlig debatt».

PFUs behandling av denne saken underbygger at den ledende tillitsvalgte i Hamar Ap har bedrevet utstrakt mobbing av meningsmotstandere i Hamar over flere år. Vedkommende ble tidligere i år gjenvalgt som en ledende tillitsvalgt i Hamar Ap. Valgkomiteen hadde innstilt på gjenvalg, og ifølge HA ble han gjenvalgt ved akklamasjon.

Jeg mener det blir viktig at denne saken forfølger Hamar Ap inn i den forestående valgkampen fram mot kommunevalget. Når flertallet i Hamar Ap ikke har vært villig til å ta et oppgjør med mobbing, blir det viktig at velgerne tar dette oppgjøret. Det finnes flere Hamar-partier med et sosialdemokratisk verdigrunnlag, og som samtidig deltar i kampen mot mobbing. Vi kan ikke jobbe aktivt mot mobbing blant barn og unge, og samtidig gi økt makt til et Hamar Ap som frikjenner og støtter mobbing fra en ledende tillitsvalgt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke