17. sep
Skihelter: Vokst opp med blant andre Ole Ellefsæter, Gjermund Eggen og Harald Grønningen. Foto: Halvard Berget
 
Klarer ikke sortere klokskap og dumhet
Svært få, langt færre enn de som gir bastante uttalelser til media, har saklig grunnlag for å konstatere skyld og å utmåle straff i høstens dopingsaker.

Publisert: 27.okt.2016 22:39
Oppdatert: 27.okt.2016 22:43

At de med mest bakgrunn ikke klarer å sortere klokskap og dumhet, er likevel hakket verre. Det er åpenbart at FIS-sjefen ligger godt foran saksbehandlingen med sin spådom om straffeutmåling for vårt idol fra Dalsbygda.

Den ulykkelige landslagslegen er så langt den eneste med lederansvar som har tatt konsekvensen av å ha feilet. Skipresidenten følger bokstavelig norsk standard satt av daværende statsminister i 2011, han tar ansvar ved å bli sittende på den krakken han burde forlate.

Virksomheten i annen etasje i det norske monsteret av en smøretrailer bedrives som at den ikke bør eksponeres for barn. Uttalelsen er provoserende uforstandig. Vil vi ha en idrett som inneholder virksomhet som rekruttene til den samme idrett ikke bør se? Hva er aldersgrensen? Når det rettes kritisk lys mot prepareringen i annen etasje forteller landslagssjefen at praksisen i smørebussen kommer til å videreføres. Hvor tonedøv og arrogant er det mulig å være? Trolig er landslagssjefen ikke suveren beslutningstaker. Jeg er ikke engang sikker på at det finnes beslutningsmyndighet i Norge. Forhåpentlig blir det slik at også norske idrettsledere må hensynta omverdenen.

At Norge har gjort prisverdig antidopinginnsats står til troendes. Likevel er det ikke denne innsatsen som har festet seg sterkest hos kommentatorene. De husker bedre hvor prektige nordmenn framstår når andre nasjoner glipper med smurningen. Med den fordømmende prektighet nordmenn framviser ovenfor andre, er det sjølsagt hinsides anstendighet å framføre noe formildende for våre egne.

Jeg plages ikke i tidlig aldring verken av podagra eller revmatisme, heller ikke av astma, men jeg finner det plagsomt at det blir mindre og mindre å tro på. Oppvokst med Brenden, Brusveen, Stokken, Grønningen, Eggen og Ellefsæter som skiidoler, var jeg fullstendig uforberedt på å måtte erkjenne at norske skiledere ikke holder orden og reda.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke