Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Klimakampen - har vi gitt opp?

Publisert: 08.nov.2018 15:56
Oppdatert: 08.nov.2018 16:03

I forrige måned kom den siste rapporten fra FNs klimapanel – skremmende lesning. Hvis vi ikke legger om kursen radikalt og raskt, vil det gå riktig ille med moder jord og våre etterkommere vil få det mer enn tøft. Målene i Paris-erklæringen blir for vanskelige å oppfylle, å holde temperaturstigningen innenfor 1,5 grader har vi ørsmå sjanser til å klare. Nå sier forskerne at temperaturen i havet har steget. Korallrevene som er så viktige for livet i havet, skades og kan bli helt ødelagt. Ja, den negative utviklingen mistenkes å gå enda raskere enn fagfolk tidligere har antatt.

Med den langvarige varme, tørre og unormale sommeren vi har hatt her i landet, med de mange eksemplene på ekstremvær som har rammet også andre deler av planeten de siste årene, skulle man tro at vi, og ikke minst politikerne, begynte å gå fra ord - for dem er det ikke mangel på - til handling.

Men nei. Livet fortsetter i akkurat samme baner som før. Her er det et lite parti med oppslutning under sperregrensen som får all oppmerksomhet. Statsbudsjettet til regjeringen bærer ikke bud om en rask omlegging mot et grønnere samfunn. Oljeutvinningen går som normalt, og det er snakk om å utlyse nye leteområder. Flyplassen på Gardermoen utvides for å betjene noen flere millioner reisende.

Istedenfor å bygge ut en klimavennlig jernbane, satses det kolossalt på veiutbygging med det for øye at fartsgrensene skal kunne økes. Man skryter av at tallet på elbiler er på vei opp og at Norge er et foregangsland i så måte. Men selv om nordmenns andel av verdens klimagassutslipp er liten, ligger vi høyt oppe når det regnes per innbygger.

Alle og enhver kan vi selvfølgelig gjøre mye, men vi trenger politiske ledere som virkelig viser vei og tar ansvar. For klimaspørsmålet burde ha førsteprioriteten i dag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke