17. sep
utslipp: Er regjeringen utålmodige i klimakampen, spør Esten Segbø.
 
Klimakrisas ekte utfordring
Vegard Riseng påstår i sitt innlegg fra onsdag at regjeringen er utålmodige i klimakampen. Dette er en ren løgn.

Publisert: 25.jun.2019 12:42
Oppdatert: 26.jun.2019 09:38

Tvert imot, norske utslipp har økt med 3,4 prosent sammenlignet med 1990-nivå. Og problemet? Norsk olje og gass.

Høyres mest brukte og antageligvis favorittløgn, etter «skattekutt skaper arbeidsplasser», er at norsk olje og gass er den reneste i verden.

Det er helt vanvittig at et regjeringsparti kan tenke slik, og regelrett drite i ungdommens fremtid og heller tenke profitt. Uansett hvor mye Høyre forteller seg selv denne løgnen, blir den ikke sannere.

Oljen vi eksporterer til utlandet står for to prosent av verdens totale utslipp. Vi eksporterer rett og slett klimaendringer, og tjener fett på det.

Mens Venstre jubler for å ha verna en myr, har de kasta resten av klimakampen under bussen. Sammen med Høyre, KrF og Frp har de senest i vår delt ut 90 nye oljeblokker, mange av disse i sårbare områder nord i Barentshavet. Litt av et miljøparti!

Med Venstre i regjering forventa miljøbevegelsen at utslippene skulle gå ned. Men 3. juni kom rapporten fra SSB om at norske utslipp har økt i 2018. Det er helt ubegripelig, spesielt når regjeringa fronter seg selv som den grønneste regjeringa noensinne.

Vegard Riseng avslutter sitt innlegg med å spørre ungdommen: «hva synes dere at vi skal gjøre, og hvilke tiltak skal vi gjøre først? Jeg lover å lytte».

Vi har gitt dere løsningen over mange år, dere har aldri lyttet før. Hvorfor skal vi stole på at dere gjør det nå? Det hjelper ikke å lytte når dere uansett klapper oss på skuldra, retter opp slipset og åpner 90 nye oljefelt.

Jeg vil komme med en motutfordring til Riseng.  I stedet for å bare lytte til hva ungdommen sier, gjør noe! Dere har blitt presentert med nødvendige krav for å gjøre vårt liv i fremtiden levbart, men dere driter i dem.

Tar ikke dere politikere tak i saken snart, kommer fremtidens generasjoner til å lide på grunn av deres manglende evne til å lytte, og ikke minst handle.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke