15. sep
 
Klimasatsing med smell i

Publisert: 05.okt.2016 14:35
Oppdatert: 06.okt.2016 13:34

I forrige uke slo regjeringen virkelig til og markerte starten på det såkalte grønne skiftet: Erna og Siv innkalte til pressekonferanse der budskapet var at de gikk inn for å heve avgiftene på bensin og diesel med henholdsvis 15 og 35 øre. Og her sto de klippefast - dette var ikke gjenstand for forhandlinger med støttepartiene KrF og Venstre. Snakk om viktig beslutning for klimaet.

Eksperter fra regjeringen hadde regnet seg fram til at denne avgiftsøkningen ville minske klimagassutslippet med 200.000 tonn per år. Senere på dagen viste andre regnemestere til resultater som ga betraktelig mindre nullutslippsnedgang eller til og med en økning i utslippet. I alle fall ville dette ikke gi et vesentlig bidrag fra Norges side til å oppfylle Paris-avtalen.

Partiet Venstre har i lang tid uttrykt håp om at denne høsten skulle bli den store starten til det grønne skiftet som politikerne ynder å snakke om, men egentlig bare vil utsette. For det er jo så lenge til vi skal oppfylle målene i Paris-avtalen og bør vi ikke heller vente på beslutninger fra EU? I mellomtiden øker vi utslippene. Det hele virker mer enn håpløst.

Nå håper jeg bare Venstre tråkker skikkelig på bremsen og setter hardt mot hardt mot den bilgale Frp-regjeringen, for maken til puslete utspill skal en lete lenge etter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke