15. sep
 
Klimaskadelige gasser

Publisert: 22.mai.2018 13:22
Oppdatert: 22.mai.2018 13:22

Miljøpartiet de Grønne er veldig fokusert på å minske bruken av fossile energikilder, og setter foten ned for små parafinkaminer. Men de virkelige store forurenserne våger de, av hensyn til stemmegivning ved neste stortingsvalg, ikke gjøre noe med.

De svære flyselskapene, som flyr frem og tilbake over hele kloden, brenner enorme mengder fossilt drivstoff. En stor klimagevinst ville det være hvis man innfører en kvotering av flyreiser. For eksempel maks to sydenreiser pr. pers. pr. år, to turer pr. pers. pr. år til de store kontinentene, Australia, Amerika, Afrika og Asia.

Myndighetene måtte utarbeide mest mulig rettferdige, kvotetabeller. Da blir det trolig duket for et klundresamt byråkrati. Men hva gjør man ikke for å bedre klimaet og for å redde kloden fra undergang?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke