buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FORSURING?: Havet kan aldri bli surt, skriver Willy Barmoen.
 
Klimaspørsmål – og svar til MDG
3. oktober stilte jeg noen spørsmål i HA Debatt, til MDG lokalt.

Publisert: 18.okt.2017 13:06
Oppdatert: 18.okt.2017 13:12

Plutselig mistenker han at jeg er ute etter en artikkel som beviser at CO₂ (menneskeskapt?) gir global oppvarming. Nemlig, riktig oppfattet, det er jo det jeg spør om. Svaret er, korrekt nok: «Det finnes ikke»!

Hva jobber MDG og alle de andre «miljøorganisasjonene» etter da? I blinde! De antar, tror, spår, raskere enn forventet … osv. Veldig vitenskapelig?

På spørsmål om Henrys Lov ikke gjelder lenger, ble svaret: «Den forklarer forsuringen av havene som følge av CO₂-utslipp, forsuringen av Norskehavet går raskere enn forventet. Dårlig nytt for livet i havet»!

Hva var forventet? Havet er ikke surt, og kan aldri bli det! Når dere vil fjerne CO₂ fra atmosfæren, vil hav/vann fylle etter med ny CO₂. CO₂-balansen, styrt av temperatur og trykk, bestemmer mengden av CO₂ i lufta. Ikke utslipp av fossilt CO₂.

Dette er kjernen i Henrys Lov: Varmen kommer først, deretter CO₂. De aller fleste «miljøforkjemperne» jeg har spurt om deres kjennskap til Henrys Lov, har svaret vært: ikke hørt om den, eller: må jeg vite noe om den?

MDG innrømmer at det er kun teorier som gjelder for dem. Hvis ikke teoriene kan vise seg å holde i praksis, så er heller ikke teoriene noe verd. De er da «falsifiserte»!

Jeg oppfordrer MDG å ta en oppsummering av IPCCs spådommer de siste 30 åra, og fortelle oss hvilke scenarioer/spådommer som har slått til.

Hvis kloden har blitt varmere, så er det merkelig at vi har fått «menneskeskapt ekstremvær». Hva må til for å få «ekstremvær»? Han sier at de tre varmeste årene var 2014, 2015, 2016.

2017 ligger også godt an til å bli det nest varmeste. Det sier en god del om hva de driver med: «ønsketenkning og konspirasjonsteorier» for å sitere Sørhus.

Ser vi på perioden 1940–2009 (69 år) hvor de menneskeskapte CO₂-utslippene virkelig har steget, så har den globale temperaturen i perioden økt minimalt. Ikke økt de siste 20 åra!

Betyr dette at CO₂ ikke har særlig effekt, eller hvilke mekanismer er det som i disse årene forårsaket at den globale temperaturen ikke gikk opp merkbart?

Når vi påstår at det har vært dyrket korn på Grønland (konf. Eirik Raude) og at det har vokst grantrær på Hardangervidda så har ikke alarmistene/MDG noe holdbart å komme med. Menneskeskapte globale tempen har skylda, eller …?

CO₂ er plantemat, hvor mye CO₂ vil dere fjerne? Deres kampfelle, Richard Branson Virgin Airways, lovte en stor slump penger til den som klarte å finne en måte å fjerne all CO₂ på! Galskap! Hvor mye CO₂ trenger kloden for at vi skal overleve, Sørhus?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat