hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Klimavalg i Hamar

0
Publisert: 28.aug.2015 04:00
Oppdatert: 28.aug.2015 06:56

Alle har vi et ansvar for å bidra til reduksjon i de globale klimautslippene. Bidragene våre i hverdagen teller når klimaregnskapet skal gjøres opp, og de politiske partiene må gjøre det lettere å velge klimavennlig.

Hamar Venstre vil at Hamar skal bli innlandets grønneste kommune.

Hamar Venstre har gjennom inneværende kommunestyreperiode foreslått å bevilge mer til utbygging av gang- og sykkelstier, men dessverre for det meste uten å bli hørt. Vi vil likevel fortsette å kjempe for mer klimavennlig transport. Tilrettelegging for sykkel og kollektivtrafikk må prioriteres. Forslaget om sykkelhotell ved jernbanestasjonen er en god idé, og vi vil at kommunen skaffer bysykler til utleie.

Vi vil utvide tilbudet «buss for en tier» og arbeide for et bedre busstilbud på kvelden og i helgene. Vi vil sørge for at utslippsfrie biler gis fordeler og kreve at nye biler som kommunen kjøper er klimavennlige.

Vi forplikter oss til å gå inn for at det bygges tettere og i høyden, og at ny boligutbygging i kommunen konsentreres rundt kollektivknutepunkter. Dette vil gjøre det lettere å kombinere boligbygging med klimavennlig transport.

Venstre vil kreve at Hamar kommunes fond skal være frie for investeringer i fossil energi. Vi vil stimulere til grønne energitiltak både i offentlig og privat sammenheng, og vi vil kreve at kommunens bygge- og vedlikeholdsprosjekter gjøres mest mulig klimavennlige.

Fylkeskommunen har en målsetting om at Hedmark skal være klimanøytralt innen 2030 (at vi binder minst like mye CO2 som vi slipper ut). Dette må vi også få til på Hamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke