Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Kloden brenner, derfor brenner jeg for EU

Publisert: 02.nov.2017 13:38
Oppdatert: 02.nov.2017 13:55

Først og fremst vil jeg si at det er moro med EU-debatt i lokalavisen. Det som er trist er at Natur og Ungdom og Segbø faller inn i sitt faste mønster med å representere en miljøpolitikk som tilhører ytre venstrefløy. Utsagnene om markedsliberalismen segmenterer NU sin internasjonale miljøpolitikk som utdaterte argumenter fra nettopp ytre venstrefløy.

Les hva Esten Segbø skrev 1. november.

Svend Otto Remøe kommenterer også Esten Segbøs innlegg.

Jeg kan meddele at jeg har meldt meg ut av NU. Det er det to grunner til.

1. For Europeisk Ungdom står inkludering, deltakelse og mulighet til å påvirke høyt. Det virker kanskje vanskelig for en organisasjon som Natur og Ungdom at resten av oss som er politisk aktive i ungdomspolitikken er for demokratiske institusjoner. Debatten om EU, atomkraft og en rekke andre saker blir ført på et vis der medlemmene i NU enten kan følge den indoktrinerte linjen eller bli fortalt at de ikke er velkomne i organisasjonen. Europeisk Ungdom makter i motsetning til NU å respektere meningsmotstandere i egne rekker. For meg ble dette essensielt da jeg skulle velge hvor jeg skulle bruke mitt politiske engasjement.

2. I tillegg til å ha beina godt plassert på ytterste venstrefløy, dedikerer NU mesteparten av sin tid til å kritisere alle andre sine klimaløsninger over en lav sko. Selv har de en internasjonal politikk som både er selvmotsigende og som ikke kan defineres som noe annet enn helt på bærtur. NU mener altså i fullt alvor, at i stedet for å ha et demokratisk EU, «krever» de en omorganisering av FN til et «internasjonalt og overordnet styringsorgan». Samt påstår de at Verdensbanken, det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdens handelsorganisasjon (WTO) er institusjoner som bidrar til «økt fattigdom», men likeså skal brukes til å påvirke politikken i en miljøvennlig retning.

Segbø, selv om vi er uenige i mange virkeligheter, så kan vi begge være enige om at all form for miljøengasjement er bra. EU er den eneste overnasjonale aktøren som faktisk får til å kutte utslipp på tvers av landegrenser, og det er ansvarsløst av NU å mene at Norge heller skal melde seg helt ut, og fortsette med den dårlige klimapolitikken vi fører i dag. Mens EU sine utslipp har vært kraftig kuttet helt siden 90-tallet, har de norske utslippene økt.

Det skulle bare mangle at Norge følger EU sine 2030-mål om 40 prosent kutt i klimagassutslipp. Skal vi løse klimakrisa må vi samarbeide med EU, ikke isolere oss på utsiden.

sentralstyremedlem i Europeisk Ungdom

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke