Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Kloke ord: Liv Ullmann.
 
Kloke ord fra den kloke damen Liv Ullmann

Publisert: 19.des.2018 14:57
Oppdatert: 19.des.2018 15:14

8. desember hadde jeg en artikkel i HA, innledningsvis om det forestående valg. Men avsluttet med betraktninger om å høste erfaring med alderen. Avslutter med at «livet må være bortkastet, om en ikke er gløggere som nittiåring enn som tredveåring». Om det manglet tilsvar på artiklene mine tidligere, så ville de komme nå?

Generasjonsmotsetninger kaller vi det når det knuffes – unge mot eldre, eller omvendt. Så kom ikke ytringene likevel mot at «da vi var tredve visste og kunne vi alt». Hadde jeg bare pekt på noe som ikke var omstridt lenger?

Den kloke damen Liv Ullmann fylte 80 år søndag og ble hyllet. I den anledningen har Aftenposten intervjuet henne: «Hva er det beste ved å bli eldre?» «Som man sa før; eldre mennesker har masse erfaring. Vi vet mer enn andre. Tidligere ble eldre satt i høysetet. I dag tar man ikke livserfaring alvorlig. Av og til blir eldre gjort til latter. Noe av det beste med alderen må være å skjønne at sånn er det bare.»

Klokke ord. Og det fine er at alle vil oppleve dette, om de overlever. Og om de er litt tålmodige underveis.

Generasjonsmotsetninger, er de kanskje blitt borte med årene?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke