Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Klokskap eller dumskap?

Publisert: 13.mar.2017 15:34
Oppdatert: 13.mar.2017 22:41

Iblant kommer det informasjon i media om at norske forskere og vitenskapsfolk er av de fremste i verdensmålestokk. Veldig rart er det da at politikere sammen med Naturvernforbundet kan finne på å vingle mellom fossilt brennstoff og biodiesel.

Jeg har selvsagt ingen forstand på det problemet. Men første gangen jeg hørte at en olje fremstilt av bioprodukter forbrukes som brennstoff i forbrenningsmotorer, i bil, båt og fly. tenkte jeg: Hva er dette for slags bløff? Når denne oljen har passert motoren må den helt sikker kvitte seg med noen avfallsstoffer. Om man brenner bioprodukter eller fossile oljer vil det frigjøre co. gasser og sot.

Jeg undres om høyskolen (les: universitetet i Trondheim) har vært konsultert angående dette virrvaret. Det burde ha vært en garanti for at man var på rett vei. Det var visst noen som mente at det skulle produsere så mye av denne varen at det skulle benyttes i all motorisert veitrafikk, i fly og skipstrafikken. Jeg skjønner ikke at det var noen god ide, fremmet av Naturvernforbundet og politikere.

Jeg har også fått høre at i fremstillingen av dette bioproduktet benyttes både palmeolje og kornprodukter. Dette skurrer i ørene i forhold til all innsatsen man hører for å verne om regnskogen. Og kornprodukter kunne vel gjøre større nytte i områder i verden der det hersker hungersnød?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke