Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Klokt eller flaut?

Publisert: 02.sep.2018 08:37
Oppdatert: 03.sep.2018 09:08

I Hedmark nådde ikke kommunereformen fram. Ingen kommuner fant det lurt og framtidsrettet å slå seg sammen. Hva kommer det av? Er kommunene i Hedmark så godt skodd for framtida at de klarer seg alene? Ja, noen er selvsagt det, Hamar, Ringsaker, Stange og Elverum, men hva med de andre kommunene i Østerdalen og Solør?

I 2014 sluttet et bredt flertall på Stortinget seg til at det var behov for endringer i kommunestrukturen. Mange kommuner fant sammen og dannet en sterkere kommune. Men fortsatt vil omlag halvparten av kommunene ha under 5.000 innbyggere, og flere enn 120 kommuner vil ha færre enn 3.000 innbyggere.

Har Hedmark noen av disse? I 2017 opplevde kommuner med under 3.000 innbyggere i snitt en befolkningsnedgang på 0,5 prosent, mens kommuner med over 15.000 innbyggere i snitt hadde en befolkningsvekst på en prosent.

Befolkningsnedgang og demografiske endringer gjør at mange av de små kommunene i løpet av få år ikke vil ha et bærekraftig forhold mellom antall innbyggere i arbeidsfør alder og innbyggere over 67 år. Disse kommunene har allerede i dag små organisasjoner og store utfordringer med å ha tilstrekkelig kapasitet og kompetanse til å dekke opp alle fagområder.

Senior Høyre er svært bekymret over denne utviklingen. Innbyggerne fortjener gode tjenester av høy kvalitet. Sammenslåinger sørger for sterkere fagmiljøer og mer attraktive arbeidsplasser. Kommunereformen handler om å sikre gode velferdstjenester der folk bor. Kommunene skal sikre oss de viktigste tjenestene i mange faser av livet. Derfor ønsker Senior Høyre sterkere kommuner og levende lokaldemokratier, der makt og ansvar ligger nær dem beslutningen angår.

Derfor. Kommunereformen må fortsette. Det gjelder også i Hedmark.

Leder i Innlandet Senior Høyre

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke