15. sep
SPORT: Mye HamKam før seriestart. Blir det enda mer fra kommende helg? Bildet er fra treningskampem mot Tromsdalen på Marbella tidligere i år.
FOTO: Trond Lillebo
 
Klubbavis for HamKam og delvis Storhamar
Da er vi snart ferdig med en vinter med mye fin vintersport. Det kan en lure på om HA skjønner.

Publisert: 24.mar.2019 18:01
Oppdatert: 25.mar.2019 08:42

For der finner vi minst like mye dekning av sport som hører sommeren til, og da spesielt HamKam fotball sine aktiviteter. Som HA-leser er jeg interessert i å lese om sport som tilhører årstida, og ikke interessert i å lese om alt som foregår i denne klubben, også av utenomsportslige ting.

Som at de «ikke får bruke mobiltelefonen under trening», og mange andre veldig uinteressante ting for en vanlig HA-leser. Heller ikke behøver vi vite alt om hvordan «hockeyspillerne koser seg med barna sine mellom kampene». Dette er bare en liten antydning av artikler som er svært lite interessant, sjøl om jeg er over normalt interessert i det meste av sport.

Det er få dager, hvis det til tider er noen, i løpet av ei uke at det ikke skrives om Ham-Kams fotball på vinterstid. De er tross alt et lag som skal spille i OBOS-ligaen, men en skulle tro de spiller i toppserien i England i forhold til avisdekningen, etter min mening.

Storhamar hockey spiller tross alt i toppserien og kniver i toppen, men har mer enn nok med dekning i avisa de også. Hva med Storhamar håndball? De spiller i eliteserien og kniver om en topp-plass der? Hvor mye dekker HA av dette laget? Jo, som regel dagen før og etter kamper.

Det er på sin plass at avisa møter opp på lokale arrangement, og som spesielt har med barn og ungdom å gjøre, som klubbrenn i forskjellige grener, både sommer og vinter. Det er på tide at de yngre får mer plass i avisa. Det var ikke store dekningen fra Ungdomsbirken i avisen, ei heller Halvbirken eller Birkebeinerstafetten. Her var det med mange lokale deltakere. Det behøver ikke å skrives om de som alltid gjør det veldig bra i sin idrett. Det er mange klubber som driver hallidretter som håndball og innebandy på vinteren. Kanskje HA kunne skrive om disse også, og hvilken dugnadsinnsats som blir drevet rundt omkring i klubbene.

Om en sender e-post til avisa om arrangement, møter de heller ikke opp. Er det fordi det ikke er fotball på høyt plan? Dette har hendt meg både ved å melde om skolearrangement og større orienteringsløp som arrangeres i HAs leserkrets. Jeg regner med at dette ikke bare gjelder undertegnede.

Jeg er spent på hvor mange sider det blir i Ham-Kams «klubbavis» når fotballsesongen virkelig setter inn? Er det egentlig interessant å være leser av avisa da det antakelig blir HamKams klubbavis i enda større grad? Jeg er veldig usikker om jeg vil bruke penger på å ha abonnement framover.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke