23. okt
 
Klukhagan - ny idrettspark?

Publisert: 06.nov.2018 15:02
Oppdatert: 06.nov.2018 15:16

Jeg er en av mange som kobler av med spaserturer i Klukhagan og har fulgt med i diskusjonen i forbindelse med BoligPartners innspill til kommuneplanen med «skånsom utnyttelse og utvikling av randsonen» og tilbudet om «å videreutvikle rekreasjonsområdet i samråd med brukernes innspill».

Det som gir meg angst er ikke bare forslaget om boliger langs Olav Trygvassonsgate som gjerne er første og avgjørende skritt i retning videre utbygging, men forslagene om å «åpne opp inngangen til skogen via godt synlige inngangsstier, oppgraderte turstier og skiløype om vinteren, bålplasser, gapahuk, hinderløyper for barn og familier».

For et år siden hadde jeg et innlegg i HA om Ankerskogen som i min barndom lignet Klukhagan med buskas, tjern, myrer, stier, trær som hadde falt, blomsterenger, bærtuer, fuglekvitter og tett skog som inviterte til lek og moro. Det som den gang var smale stier og skiløyper er nå utvidet til brede veier på kryss og tvers. Skogen er tynnet ut, og den er gjennomhullet av åpne plasser for frisbee-golf. Skogen er ikke lenger noen skog i vanlig forstand men har blitt til en idrettspark på godt og vondt.

BoligPartners forslag inviterer til en lignende utvikling i Klukhagan, og det ønsker vi ikke. Vi vil fortsatt ha nesten usynlige innganger slik det er i dag, smale stier i stedet for veier, litt skummel og tett skog der man kanskje kan møte en elg, og de bålplasser, gapahuker og hinderløyper det er behov for klarer nok barna å få til selv.

Mitt råd er: Hold fingrene fra fatet!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke