buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Klukhagan blir større

Publisert: 16.aug.2019 15:04
Oppdatert: 16.aug.2019 15:48

Svein Skavang Graadal synes jeg uttrykker meg uklart om Klukhagans framtid. Det overrasker meg litt, men jeg får forsøke en gang til. Hvis Graadal for sikkerhets skyld også pusser brillene, så blir det forhåpentlig forståelig.

Kommunestyremøtet 19. desember i fjor vedtok enstemmig at:

- Olav Trygvasonsgate skal være den sørlige grensen for Klukhagan (ingen bygging mot sør slik Graadal antyder)

- Det skal gjennomføres samtaler med grunneier og statlige myndigheter (Miljødirektoratet) med tanke på å få regulert Klukhagan som friluftslivsområde (i dag er det regulert som skog)

- Det skal etableres en grønn korridor fra Ankerskogen gjennom Klukhagan og opp til Furuberget/Frøbergsberget

- Klukhagan og nåværende flyplassområde skal reguleres som ett område «for å sikre et større sammenhengende friluftsområde» som det heter i vedtaket

- Klukhagan som friområde skal med andre ord utvides og skogen tas vare på.

Bruken av området Stafsberg/Klukhagan er vedtatt i Hamars kommuneplan. Kommuneplanen er overordnet og grovmasket. Hvordan området i detalj skal benyttes bestemmes i en reguleringsplan. I arbeidet med reguleringsplan er en god dialog med beboere, interessegrupper og andre viktig for et godt sluttresultat. I Kommuneplanen antydes det for eksempel to mulige plasseringer av en gravlund. Det blir garantert ikke to gravlunder, det blir i høyden én, kanskje ingen. Det vil reguleringsplanen bestemme, og den vil folk som sagt bli invitert til dialog om.

Hvis Graadal synes det høres ullent ut så er det rett og slett fordi vi ikke tar avgjørelser over hodet på folk. I Hamar bygger planarbeid på medvirkning.

ordfører i Hamar (BBL)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat