Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Klukhagan: Her fra stien som går ut ved Solplassen.Foto: Trond lillebo
 
Klukhagan vil bli større
Klukhagan: Tre meninger her om framtida for naturområdet Klukhagan som svar på spørsmålene fra Jan Lånkan.

Publisert: 01.aug.2019 13:27
Oppdatert: 01.aug.2019 14:02

Jan Lånkan stiller spørsmålet om hva som skjer med og i Klukhagan framover. Det er det relativt enkelt å svare på, i alle fall hvis Hamar kommunestyre følger sine egne vedtak.

Lånkan nevner behandlingen av Kommuneplanens arealdel som var i mai 2018, hvor det i randsoner inn mot Klukhagan er avsatt mulige arealer både for gravplass, bolig og offentlige formål. Jeg tviler på at alt dette blir realisert.

Viktigere for Klukhagan og de som bor i området er detaljbehandlingen av Klukhagan som skjedde i desember 2018, altså bare for et halvt års tid siden. Det lyder slik: «Ved en avvikling av flyplassen forutsetter kommuneplanen at det skal gjennomføres en områderegulering.

I planen er det avsatt en grønn korridor mot Furuberget/Frøbergsberget og søndre del av flyplassen er satt av til grønnstruktur. Dette forutsettes fulgt opp ved områdereguleringen, og for å sikre et større sammenhengende friluftsområdet, sammen med en grønn forbindelse sørover fra Klukhagan til Ankerskogen, foreslås følgende tillegg som pkt. 3:

3.Ved områderegulering av Stavsberg skal Klukhagan inngå i planområdet.

Punkt 1 i vedtaket er at Olav Trygvasonsgate skal være den sørlige grensen for Klukhagan, og i punkt 2 heter det: «Rådmannen bes om at ta initiativ til dialog med grunneier og med statlige myndigheter (Miljødirektoratet) for å sondere mulighetene for å sikre hele eller deler av Klukhagan som friluftslivsområde.»

Kortfattet: Friområdet i Klukhagan skal bli større enn i dag og det skal ses i sammenheng med ny regulering på Stavsberg. Det skal etableres en grønn korridor fra Ankerskogen opp mot flyplassen og videre derfra mot Furuberget og Frøbergsberget. Klukhagan er i dag i privat eie, men en skal se på mulighetene for å sikre hele eller deler av det som friluftsområde og ikke som skog, slik det i dag er regulert.

Dette vedtaket var enstemmig i kommunestyret, og det forutsetter at flyvirksomheten en gang i framtiden opphører. Jeg er litt forbauset over at enkelte partier nå ikke husker hva de var med på for et halvt år siden og mener utviklingen at Klukhagan som friområde bør vike for andre hensyn. Det er selvsagt lov å vingle og ha problemer med å bestemme seg i politiske saker, men det er vedtakene som gjelder.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke