Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kom aldri på banen
Jernbaneutbyggingen.

Publisert: 20.apr.2016 04:00
Oppdatert: 20.apr.2016 09:32

I dag 19. april mangler det en dag på 13 måneder fra en del av beboerne langs den nye traseen Espa-Sørli fikk telefon fra Jernbaneverket med beskjed om at akkurat deres eiendom kom til å bli innløst på grunn av utbygginga av dobbeltsporet. Rene ord for penga – skaff dere ny eiendom!

Fredag 22. april går høringsfristen ut for bemerkninger/innsigelser til reguleringsplanen. En plan som spenner over et stort område med boligeiendommer, fritidseiendommer, skog- og jordbruk. Og i juni før sommerferien vedtas planen i møte i kommunen.

Den enkelte grunneier av bolig som blir berørt har vært i kontakt med tiltakshaver Jernbaneverket og også fått og får juridisk bistand fra jurist innhenta til dette av det etablerte grunneierlag Klæverud-Sørli med dets styre. En del er innløst og flere er i gang med innløsning.

Men i dette drøye året som har passert oss kan man ikke akkurat skryte av at Stange kommune har deltatt aktivt.

De som er ramma ved at Jernbaneverket innløser husa deres har ikke akkurat blitt nedrent av verken politisk eller administrativ ledelse som vil hjelpe. Det er kjempehardt og et umenneskelig press det å miste hjemmet sitt. Mange eldre blir i villrede som går over i fortvilelse. De tror i beste mening at tiltakshaver skaffer ny bolig … men det er jo ikke tilfelle. Alle er overlatt til seg selv. Her må man være våken å tenke på seg selv og ordne opp selv.

Så har vi inngripen med ny stasjon, gammel fylling (en av Norges verste forurensningsbomber), avrenning i Brennbekken forbi og inn i nærliggende boligeiendommer, område med plass til 300 biler på parkeringsplass, ikke toalettmuligheter.

I reguleringsplanen er det planlagt ny tilførselsveg fra nye stasjonsvegen til Helsetvegen, kommunal veg, og gang og sykkelveg på den gamle som går forbi «Jansebrua» og mot «Tørkerigutua.» Det er en selvfølge ved bygging av disse vegene at man tar med vann og avløp. Beboerne nederst i Helsetvegen har krav på rent vann i springen. De har i årevis strevd med forurensningsproblematikk. Og verre blir det nå med aktivitet i fabrikkområdet.

I de tretten månedene som har gått har flere ut fra at de bor landlig og spredt, overfor kommunen ytret ønske om eventuelt å bygge nytt et sted hvor livskvaliteten ikke blir forringa eller forandra. Valgmuligheta har vært bruktbolig i nærmiljøet eller de er blitt henvist til regulerte tomter. Lite smidighet oppfattes av dem som er ramma. Ved søknad om fradeling med vektige grunner og erstatningstomt i NLF-område er behandlingstida minst 12 uker. Virker som en uendelighet for en som er ramma.

Håper kommunen kommer med krav om toaletter. Og at de skaffer til veie vann og avløp for de det gjelder. Oppfordring: Kom på banen!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke