16. sep
 
Komitéarbeidet

Publisert: 06.nov.2017 13:55
Oppdatert: 06.nov.2017 14:18

De siste dagene har det vært skrevet og sagt mye om det politiske komitearbeidet i Ringsaker, og da spesielt Oppvekstkomiteen. Som komiteleder er det viktig for meg å prøve å svare på noe av det som har stått i aviser, blitt skrevet på sosiale medier eller sagt.

I dag har ikke Oppvekstkomiteen og Omsorgskomiteen vedtaksmyndighet. Vi vedtar saker, men sakene vi vedtar må også innom formannskapet og/eller kommunestyret. Vi setter vårt stempel på saken ved å f.eks. ha utspill i media og saksordfører i de sakene vi har hatt oppe til behandling. Vi kan også oppleve å få innspill på saker og at noe løftes gjennom media. Det må vi ta tak i.

Komiteen kan be om orienteringer om aktuelle saker. Dette står vi selvsagt fritt til og det har vi tradisjon for å gjøre. Når det er saker vi trenger å bli belyst om, sørger administrasjonen for at vi blir det. Vi er gjennom året også på ulike besøk ute, for å se hvordan det jobbes med aktuelle temaer.

Når det gjelder å fremme saker. Det kan komiteen gjøre, men da må det sendes videre til formannskapet som sier ja eller nei til at saken skal utredes og bli til en sak. Komiteen har kun innstillingsrett til kommunestyret. I saker av økonomisk betydning skal disse sendes til formannskapet, som da skal innstille ovenfor kommunestyret. Rådmannen har ikke innstillingsrett til kommunestyret. Det har kun politiske utvalg.

Les hva Odd-Amund Lundberg skrev 2. november.

Les hva Kai Ove Berg skrev 6. november.

Jeg mener at hvis det er skal være aktuelt for oss å be om en sak, må vi være i tvil om at det som allerede skjer ikke er godt nok, eller at vi mener det er mangler. Da må vi først være opplyst om den aktuelle saken eller få sterke signaler på behov for endringer. En av mine jobber som komiteleder er å sørge for at vi får de sakene vi skal ha inn i komiteen og stille spørsmål hvis vi ikke får det.

Jeg har vært veldig heldig og fått lov til å være politiker i Ringsaker gjennom flere år. Jeg har opplevd en administrasjon som jobber hardt for å gjøre kommunen enda bedre og ikke minst gi oss svært gode gjennomarbeidede saker.

Jeg har også opplevd politikere som tror på kommunen, og som hele tiden vil framover og jobbe for vekst og utvikling. Dette får vi til når vi jobber i lag. Det opplever jeg at vi gjør og det mener jeg er riktig. Hele tiden å gå rundt og mistro administrasjonen fører ikke noe godt med seg. Vi skal stille spørsmål og selvsagt ha et kritisk blikk der det er nødvendig. Men det er ikke nødvendig hele tiden.

Som komiteleder vil jeg at vi hele tiden skal være opplyste og ta vår posisjon i det politiske liv i Ringsaker. Jeg opplever at vi gjør det, men vi kan selvsagt alltid strekke oss lenger og utvikle komitearbeidet. En brei diskusjon om det kan vi ta.

Komiteleder Oppvekstkomiteen (Ap)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke