hacklink
17. sep
 
Komme på pallen
Det gjæveste i sportsvæl'n.

Publisert: 23.des.2015 04:00
Oppdatert: 23.des.2015 09:52

Det gjæveste i sportsvæln lyt da full vara å kommå på pallen. Skrur`n på TV-en i hælja, dreie det seg stort sett itte om no` ænna – helt frå dom norske skihelta tæk dom fyste taka og tel dom kjæm i mål, skrik og bær dessa reportera seg om åkken ta dom som kjæm på pallen dænni gongen.

Je har æller vøri på pallen. Det nærmeste je som tenåring på 50-talet kom den, var en fjoleplass i et skøyteløp på Stange. Je kjæm hau å stolt je var da je fækk en liten pokal – den fækk i mange år stå på ei hylle i kjellerstua. Dæ gikk ei god stønd tel je skjønte at størrelsen på pokalen sto i stil med præstasjonen og at det itte var mitt kall i livet å glede meg sjøl og nasjonen med pallplasser.

Men je er som ællla andre i dætti kælde vinterlændet stolt ta å vara norsk – hår gong nordmenna kjæm på pallen. Nå er det blitt så gromt at det snart itte er plass før noen ændre nasjonaliteter der – itte på pallen. Å er det dæssa svenska høld på mæ? – Det fins da snø borti der om vinter`n – Det er knaft nok dom kjæm seg i mål.

Men når dom er så dumme at dom kaste bort tida på tennisbanen og hockeyhælla, får dom tåle en kældflir – ta øss «baggarna» – itte bære ta`n Petter – men jommen flire je å innimilla - je som heller borde ha høldt kjæften på meg - je som æller har kjint å godt det er å vara på pallen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke