hacklink
17. sep
 
Kommentar til Jan Larsen

0
Publisert: 09.aug.2016 04:00
Oppdatert: 09.aug.2016 07:07

Viser til innlegg fra Jan Larsen i HA 3. august vedr. hans støtte til Korridor vest i kulvert, som Børresen, Holm, Øygarden og Skipnes har utviklet til en fulltreffer.

Jeg støtter Jan Larsens synspunkt og mener man bør kunne samle seg bak kulvert Vest- løsningen, under forutsetning av at JBV mener den er teknisk gjennomførbar. Er også av den oppfatning at leder for Jernbanefri strandsone har en dårlig sak, når han ikke tåler å se togets strømførende ledninger fra Hamar stasjon til de forsvinner i kulverten. Jeg anbefaler at alle som ikke har sett JBV sin videoanimasjon om nytt Inter-city spor fra Sørli til Brumunddal med 4 løsninger for passering av Hamar, om å gå inn på You Tube.

Se nøye på hvilke løsninger og inngrep som må gjøres i Hamar for å benytte Korridor øst eller Korridor midt, og sammenlign anleggsarbeidene og inngrep i Hamar med Korridor vest. Bru eller fylling over Hamarbukta er ikke akseptabelt. Korridor vest vil gi minimale anleggsinngrep på eksisterende bebyggelse og trafikkforholdene i Hamar mens byggeprosjektet pågår. Vi får en fin løsning med åpen adgang til ny større strandsone og en sikkerhet for at det ikke bygges nye boliger på kulvertområdet.

Vi klarer jo å komme oss til Koigen og båthavna i dag også. Når man kan komme dit uten undergang og dagens toglinje blir borte i kulverten, har vi løst problemet på et flott måte uten å ødelegge Hamar. Støy fra togene vil også bli redusert med kulvertløsningen, da toget får en kort åpen løsning når den kommer fra Oslo, rett inn til Hamar stasjon, før toget er borte i kulverten på vei nordover. Godstrafikken er også løst for de tog som skal til Elverum, Sverige mm.

Ingen nye veibru på Stangeveien over jernbanesporene til Korridor øst og Korridor midt, heller ingen omlegging av veier/gater i Hamar. Espern og Tjuvholmen får ny vei over kulverten, så også dette problemet løser seg for den nye bebyggelsen på Espern.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke