Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Morten Aspeli: Kommunalt klovneri?Foto: Christian E. Bergheim
 
Kommunalt klovneri, eller?
Kommunevalg inspirerer personligheter og politiske kannestøpere med ulike innspill for et bedre samfunn.

Publisert: 26.aug.2019 06:54
Oppdatert: 26.aug.2019 06:58

Det mangler ikke på privat engasjement eller politiske posisjoner, alle med en felles agenda, å kunne yte verdifulle bidrag til glede og nytte for fellesskapet.

Morten Aspeli, har lang politisk fartstid, med fordums ordførertittel, og frontfigur i Hamar Ap. Av ukjente grunner fant han ut at det faktisk fantes en grønnere beitemark utenfor det røde Ap-gjerdet. Om ikke handlingens raskeste politiker så blomstrer han og trives som listekandidat i BBL.

Med stort engasjement kommer det reflekterte innspill, denne gang ved et inserat i herværende avis som klargjør kommunens ansvar for å øke befolkningen. Etablering av et kommunalt eiendoms - og tomteselskap er løsningen. Han impliserer også Hamar Ap for passivitet. Om dette omfatter hans ordførertid vites ikke, men loddet er kastet.

Etter en entusiastisk oppsummering av Hamars atraksjoner og aktiviteter konkluderes det med resignasjon om tapte skanser. Etablerte boområder må fortettes og nye utvikles. Hvorvidt fortetting avstedkommer en radikal forringelse av harmoniske etablerte bosteder er inseraten uvesentlig. Vekst, forbruk og forødelse av naturlige livsnødvendigheter ofres gladelig på politikken og velferdssamfunnets velstandsalter. Klovneri for et disiplinert galleri.

I en allerede overbefolket verden, hvor mennesket yngler som rene kaninfarmer, ligger vi her på Hedmarken og slumrer. Dette hemmer utviklingen, bremser velstandsøkningen og regionen blir en dødfødt taper, ifølge Aspli. Store klimaavtrykk blir vel også en lidende taper, siden færre mennesker krever lavere forbruk, mindre utbygging og redusert trafikk. Huff da!

Ikke godt å bli klok på politikk. Men klodens overforbruk og rasering av naturens energi, habitater, dyremangfold og fauna har for lengst passert balansepunktet. Hvordan Hamars politiske ambisjoner mener å bidra til en bærekraftig planet, med kravet om radikal befolkningsøkning, og hva dette krever av øket forbruk blir et paradoks i politisk klovneri, - eller?

LES OGSÅ: Flere sterke meninger finner du på våre debattsider som denne mandagen er oppdatert med hele 13 nye innlegg!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke