Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
KOR: Defrost får støtte av Hamar kommune. Foto: Kristian Einang
 
Kommunalt tilskudd til kor
Jeg leser med interesse i HA 18. august at Hamar kommune stiller seg villig til fortsatt å støtte ungdoms-/elitekoret Defrost økonomisk.

0
Publisert: 24.aug.2016 12:35
Oppdatert: 24.aug.2016 12:39

Flott at kommunen stiller seg positiv til slik kulturell virksomhet. Men på hvilket nivå må kor befinne seg for å få kommunens gunst? Ungdomskoret Defrost har eksistert noen år og med dyktig ledelse. Med sin nåværende dirigent, Thomas Caplin, har koret oppnådd heder og ære både innenlands og utenlands.

De fleste kor, av forskjellig størrelse og kvalitet, ønsker seg gode økonomiske forhold for å bedrive en etter hvert kostbar fritidsaktivitet. Mange må ty til loddsalg og basarer for å overleve økonomisk. Jeg vet at mange kor har forskjellige ambisjonsmål og at konkurransesang er uaktuelt. Men kostnadene med å drive et kor, har etter hvert blitt såpass høye, at mange kor blir hemmet med å utvikle seg pga. svak økonomi. Dyktige dirigenter krever sin lønn og notemateriale har sin kostnad.

Alle kommuner jobber for en «elite» som kan gi kommunen et positivt «fjes». For å oppnå dette, trengs det dyktige ledere som kan «drive» fram et produkt det står respekt av. Men for å oppnå en «høyde», trengs det også økonomi.

Alle foreninger og lag har oftest et mål for å oppnå respekt og ansiennitet. Men hva forlanger kommuner for å gi økonomisk støtte?

Caplin er en perfeksjonist og høyt respektert musiker og korleder. Kan han gi et «løft» til korsamfunnet om å strebe etter å oppnå «elitenivå» slik at flere kor enn Defrost og Collegium Vokale i Hamar-distriktet kan bli på toppnivå og få økonomisk støtte fra kommuner? Vi trenger bredde, også i kormiljøet. Men mange kor blir hemmet av dårlig økonomi for å oppnå en bedre kvalitet.

Med dette, kaster jeg loddet til Caplin og andre «profesjonelle» korledere til å inspirere amatørkor til å ta de rette grep for at kvaliteten høynes og at kommuner får interesse til å støtte opp om virksomheten. Vi bør ha flere bygdekor som representerer både Hedmark og Oppland regionalt og internasjonalt. For å oppnå dette, bør kommuner støtte opp om kormiljøet økonomisk slik at inspirasjonen og muligheten for at kvaliteten for ambisiøse sangere og dirigenter økes.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke