Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
BEST: Heia Løten, selv om det her dreide seg om cupfotball, og aktørene var ungene i Ryli barnehage.
 
Kommunene:Løten er best
Løten er den minste kommunen.

Publisert: 21.apr.2016 04:00
Oppdatert: 21.apr.2016 11:09

Løten er den desidert minste kommunen på Hedmarken, og skulle kanskje være mest aktuell for kommunesammenslåing? Nei, hvorfor skal vi det? Ser vi på offisiell statistikk, så er vi jo faktisk den av Hedmarken-kommunene som kommer best ut på mange områder!

Les også: 500 millioner delt på alle i 15 år

På kommunebarometeret for 2016 er Løten faktisk på 23. plass blant landets 428 kommuner innen økonomi! De 3 andre kommunene på Hedmarken kommer klart bak – Hamar er helt nede på 199. plass. Det nevnte barometeret tar for seg mange sektorer. Vi har tatt for oss de 7 sektorene som gjelder tjenesteyting, og laget en liten oversikt med innbyrdes «plass-siffer». Summerer vi opp disse, så blir faktisk Løten også best her slik denne lille oversikten viser:

Et vesentlig moment til: På landsbasis er det ofte innbyggerne i de minste kommunene som er mest fornøyd med de tjenester kommunen gir. I vinter ble det som ledd i kommunereformen utført en innbyggerundersøkelse over hele landet, og ser vi på resultatet for vår region, finner vi at innbyggerne i Løten og i Ringsaker er mest fornøyde (kommer ut likt) – og godt foran Hamar og Stange.

Når spørsmålet går på om innbyggerne ønsker å beholde nåværende kommuner kontra en sammenslåing av alle 4 kommunene på Hedmarken, er det klart flertall i både Ringsaker og Løten på å fortsette som før. Noe større flertall for dette i Ringsaker enn i Løten:

Om man summerer svarene 5 og 6 (6 er mest positive til å fortsette som før), er det 62 prosent i Ringsaker og 59 prosent i Løten som fortsatt vil være egen kommune. Tar man med svaralternativ 4 som også betyr at man heller til å fortsette som før, kommer man opp i 77 prosent i Ringsaker og 73 prosent i Løten. Også i Stange går flertallet (66 prosent) inn for å fortsette som egen kommune. Vil innbyggerne bli hørt slik øverste myndighet har lovet?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke