Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kommuneøkonomiens messias
Hamar-budsjettet.

Publisert: 16.des.2015 04:00
Oppdatert: 16.des.2015 10:23

Man skal høre mye før øra detter av ja, og øya detter ut ja, som Einar Busterud så fint påpeker i sitt svar til meg i HA.

Men sjelden har man lest en ordfører så tydelig unnlate å svare på det han blir spurt om. At Hamar bør gå med overskudd er vel ikke noe «regnbuealliansen» står alene om å mene. Det ville forundre meg om noen mener at Hamar burde gå med underskudd, så jeg ser ikke helt hvilken unik «prioritering» ordfører Busterud mener at dette er.

At ordføreren påpeker at han er så enig med rådmannen at han ikke ser noen nytte i å fremme andre forlag er jo vel og bra, det tyder jo på at det forrige flertallet ansatte en dyktig rådmann i Hamar. At rådmannen mener at Hamar bør gå i overskudd er jo også vel og bra, det er jo strengt tatt jobben hans å foreslå et budsjett som gjør dette. Igjen ingen unik «prioritering» fra ordfører Busterud i så tilfelle.

I løpet av valgkampen var det evige mantra fra Busterud at man måtte ha «politisk styring» over økonomien, man behøvde heller ikke lese mye mellom linjene for å skjønne hvem han mente var best egnet for dette heller.

Men når Busterud snakket om økonomistyring så merket jeg meg at han mente lånefesten hans fra 1999-2011 ikke påvirket økonomien i Hamar. Akkurat på samme måte som alle med bil- eller boliglån vet, så påvirker jo heller ikke låneutgiftene hvor mye man sitter igjen med av lønnen til slutt. For man betaler jo ikke vanligvis lån med lønna, eller hva ordfører Busterud?

Men, det jeg utfordret dagens ordfører på var hvor de absolutt nødvendige politiske prioriteringene han messet og predikerte om i valgkampen ble gjort i dagens budsjettforslag?

Eller med ordførerens egne ord: «Og ikke minst, sette tidlige mål og prioriteringer for hva som er viktigst å prioritere. Det er politikernes ansvar. Ikke alltid like enkelt, ikke alltid like hyggelig. Men den som prioriterer alt, prioriterer ingenting.» (Einar Busterud – HA 21.02.15). Når det er sagt så var det ett punkt Busterud prioriterte, mer pengebruk på frikjøp av sine politiske støttespillere. Det er en unik «prioritering» gjort av ordfører Busterud.

Men jeg syns at når Busterud forsøker å selge seg selv som «kommuneøkonomiens messias» i valgkampen, så blir det hele litt hult når budsjetthverdagen kommer og han sitter stille som en mus i formannskapet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke