Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Kommunereformen i regionen
Søndag fikk jeg tre spørsmål fra HA i forbindelse med et intervju av to forskere om mulig kommunesammenslåing mellom Hamar og Stange.

0
Publisert: 15.apr.2015 04:00
Oppdatert: 15.apr.2015 07:28

MENINGER

I avisa dagen etter er mine svar slått sammen til en knapp kommentar, og med et oppsett som kan «leses» som om ordføreren i Stange og Hamar er på linje i denne saken. Det er ikke status. Hamar har allerede konkludert synes det som om. I Stange har kommunestyret enstemmig bedt om at det settes i gang et prosjekt med alle fire kommunene i Hamarregionen. Det følger selvsagt jeg som ordfører opp.

HA spurte hva synes jeg – generelt - mener om uttalelsene til forskerne i lørdagens HA angående sammenslåing mellom Stange og Løten.

Over hele landet, der du har «inneklemte» byer og et felles bo- og arbeidsmarked, delt opp av kommunegrenser, argumenteres det fra faglig hold slik som forskerne gjør. Det er bra at forskere engasjerer seg i dette, og deltar i denne debatten. Det som undrer meg noe er at de synes bare å se sørover mot Stange og ikke nordover mot Ringsaker. Problemstillingen de reflekterer rundt er jo like aktuell i den retningen.

Det andre spørsmålet var om jeg er enig i at dette kan bidra til å løse Hamars utfordring med å skaffe flere rimelig boliger

Det er jeg ikke sikker på. Presset mot boligmarkedet vil uansett bli stort i og rundt Hamar. Vi i Ap i Stange har ambisjoner om å lette på presset ved å legge til rette for utbygging også andre steder i bygda vår. Men det er et faktum at svært mange vil bo bynært, og vi har fine boområder i Ottestad.

Det ble også spurt om jeg er overrasket over at Senterpartiet og Bygdelista i Stange reagerer sterkt mot forslaget om sammenslåing.

Jeg er vel ikke overrasket, men husk at kommunereformen må dreie seg om mer enn arealplanlegging og utviklingen rundt byene. Det dreier seg også om hvordan vi klarer å løse oppgavene og ivaretar lokaldemokratiet. Både Senterpartiet og Bygdelista i Stange har stemt for at vi skal ta en «naboprat» med de andre tre kommunene i Hamarregionen.

Dette er i tråd med hva Senterpartiets representant i Kommunalkomiteen ga uttrykk for på KS sitt toppmøte i forrige uke: Heidi Greni (Sp) sa da at Sp ikke er imot kommunesammenslåing, men at «det må utarbeides et faktagrunnlag slik at befolkningen kan si sin mening på et informert grunnlag. Grendemøter, folkemøter. Dette skal så avsluttes med ei folkeavstemning.» Slik har vi da også lagt det opp i Stange.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke