Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kommunestyret - eller styrt kommune

0
Publisert: 23.jun.2015 04:00
Oppdatert: 23.jun.2015 07:14

Hva er en god sammensetning av et kommunestyre? Jeg tenker at det må være en gruppe som er sammensatt av mange mennesker fra mange partier som ser saker på forskjellige måter. De avgjørelsene som skal tas bør være nøye diskutert med argumenter for og i mot slik at det kan gjøres en beslutning på så nært optimalt grunnlag som mulig.

Dette er viktig siden de som sitter i kommunestyret er valgt inn for å fremme de sakene som betyr noe for kommunens innbyggere.

Om man sammenligner dette med næringslivet så er min erfaring at de prosessene hvor det diskuteres mye rundt en avgjørelse, samt at de involverte er grunnleggende uenige om mange punkter ofte resulterer i at det blir gode løsninger til slutt.

Slike prosesser gjør at alle som deltar i diskusjonen må hente frem det beste av argumenter samtidig som de må tenke alternativt hvordan det går an å løse saken på en måte som gjør at begge sider kan være fornøyd.

Om man ser på kommunestyret i Ringsaker så er det sammensatt på en helt annen måte enn det som jeg har beskrevet over. Pr nå så har Ap flertall i kommunestyret alene, noe som betyr at de ikke er avhengig av andre partier for å få flertall for de sakene som de ønsker å få igjennom.

Dette føles sikker bra for det partiet som har flertallet alene, men jeg mener det ikke er bra verken for dem, de andre partiene eller kommunens innbyggere.

Erfaringsmessig så vil grupper eller mennesker som vet de bestemmer utfallet av saker gjerne senke skuldrene litt og ikke nødvendigvis være like på «hugget» siden de allerede vet resultatet. Det igjen resulterer i at man kan oppholde seg i egen komfortsone hele tiden.

Etter å ha jobbet mange år med utvikling av mennesker i forskjellige settinger, har jeg erfart at de fleste presterer vesentlig bedre når de må ut av sin komfortsone enn når de kan gjøre ting på samme måten som de alltid har gjort.

Jeg tror det helt klart ville være bra for kommunens innbyggere om det hadde vært en situasjon som gjorde at man i de aller fleste saker var avhengig av å komme til enighet med flere av de andre partiene for å få igjennom en sak. Det vil resultere i at man må gå mer ut av egen komfortsone og «strekke» seg for å kunne få til enighet i saker, og jeg er 100 prosent sikker på at sluttresultatet også blir bedre.

Det vil i stor grad føre til at mange flere av kommunens innbyggere føler at deres meninger og standpunkter i saker vil bli tatt hensyn til.

Om man setter det litt på spissen så betyr det at 49,6 prosent av de som stemte i 2011 ikke har fått gjennomslag i særlig stor grad på noen av sakene sine. Ap fikk 50,4 prosent av stemmene.

Nå snakkes det om at det må kuttes over 14,5 millioner i kommunen i 2016 og da trenger vi gode prosesser og diskusjoner. Vi trenger at det må mer en ett parti til for å få igjennom saker, vi trenger å bevege oss utenfor komfortsonen, vi må tenke nytt, vi kan ikke gjøre ting på samme måten som vi har gjort tidligere. Kommunens innbyggere må kunne forventer at vi skal gjøre vårt ytterste i hver eneste sak for at resultatet skal bli til det beste for de fleste.

Vi er klare.

Ordførerkandidat Ringsaker Senterparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke