Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Kommunevalget høsten 2015

0
Publisert: 17.mar.2015 04:00
Oppdatert: 17.mar.2015 07:24

Høyre tilhengere i Ringsaker har liten eller ingen tillit til partiets ordførerkandidat. Årsaken til dette må være å finne i manglende markering av alternativ politikk. Dette gjelder stort sett alle opposisjonspartiene med få unntak. Nå står det igjen for lokalpolitikere og opposisjonspartier å motbevise denne påstanden. Allikevel – er det von i hengan snøre?

Jeg leser innlegget til nestleder i Hedmark Høyre, Kai Ove Berg. Han har øyensynlig forstått hvor skoen trykker.

Jeg har følgende råd: Foren eder i skabbhalser på borgerlig side. Utform en felles politikk allerede nå med en felles ordførerkandidat. Politikk er å prioritere.

Ordfører og rådmann skriver om mulighetenes tid. Nå skal det handles. Befolkningsvekst skal sikres ved næringsutvikling og flere arbeidsplasser. En har bevisst prioritert bevilgninger til «byutvikling» i Brumunddal og Moelv med ønske om flere besøkende og økt handel. Dette har skjedd på bekostning av myke verdier knyttet til eldreomsorg, barnevern og skole. Nå er det tid for å sette kreftene inn for å øke kvaliteten på tilbudene på disse områdene. Jeg minner om Verdihetsgarantien fastsatt ved kongelig resolusjon 12. november 2010. Eldreomsorgen i Ringsaker er langt fra gjennomsyret av denne forskriften.

Eldrebølgen er også på veg inn i vår kommune. En bør være føre var og utrede behovene som dukker opp. (Sykehjemsplasser, aldershjem, omsorgsboliger, midler til utbedring av boliger for hjemmepleie osv.) Befolkningsutviklingen vil gi store utfordringer fram mot 2030. De vil ikke kunne løses uten langsiktig planlegging og stategi. Oppgavene krever ikke minst framtidsrettet planlegging for å sikre tjenester i takt med behovsutviklingen. Politikerne bør sørge for at alle nødvendige data kommer på bordet, slik at de riktige avgjørelser tas.

Barnevernet trenger oppjustering. Ventelistene må vekk. Bevilgninger til flere stillinger bør gis. Hurtig og umiddelbar hjelp bør gis til de som trenger det.

Rådmannen har nå skjønt betydningen av å ha en skole som gir elevene et godt fundament for det som kommer senere i livet. Det å heve nivået i undervisningen i norsk, engelsk og matematikk er vesentlig for bl.a. senere utdanning til et yrke. Men i denne sammenheng er det viktig at kommunen rekrutterer lærere med fagkompetanse.

Da må en sørge for at arbeids- og lønnsbetingelser er de beste. Det som skjedde ved de seneste lønnsforhandlinger for lærerne tyder på at kommunen ikke forstår at lønn naturligvis er avgjørende for en stillingssøker. Vi må ikke la de beste lærerne forsvinne til Hamar.

Så tilslutt denne gang en kjepphest: Videregående skole i Moelv. Alle lokalpolitikere i nordre del av kommunen, ja for den del alle politikere i Ringsaker bør forstå betydningen av å opprettholde avdelingen i Moelv og på sikt opprettelsen av en egen sjølstendig skole i Moelv.

Godt valg!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke