Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Klukhagan: Stort engasjement for å beholde Klukhagen slik den er i dag.Foto: Trond Lillebo
 
Kommunikasjonssvikt folkevalgte - folket
Det har vært skrevet mye i HA og i fora på Internett om Klukhagan og de mange grunnene til at denne lille skogen er så viktig å bevare, både for oss som bor i Hamar nå og for kommende generasjoner.

Publisert: 31.okt.2018 16:59
Oppdatert: 31.okt.2018 17:11

Til dere som har skrevet disse velbegrunnede innleggene vil jeg først si: tusen takk! Dere påpeker noe som burde være åpenbare grunner til å la Klukhagan få være som den er.

Så kommer spørsmålet: Hvorfor, når byens innbyggere så åpenbart ønsker å beholde denne fredfulle naturperlen, vurderer likevel Hamars folkevalgte å la Boligpartner lage et boligfelt sør i Klukhagan?

Utbyggeren har presisert at deres inngrep i naturen skal bli svært miljøvennlig og kun til glede for alle brukere av området. De vil ikke ta så veldig mye av skogen, og de vil opparbeide samlingsplasser, utbedre veiene inn i skogen og i bunn og grunn lage en lett tilgjengelig park av hele området.

Det må være her kommunikasjonssvikten ligger. Hamars folkevalgte har tydeligvis falt for Boligpartners idé, men vi – folket - vil ikke ha «Klukhagan park». Vi vil beholde skogen vår, med alt det den har å by på. En skog er noe annet enn en samling trær med asfalt rundt og noen samlingsplasser med planerte stier imellom. En skog lever, den har artsmangfold av flora og fauna.

Her kan barn og voksne følge årstidenes gang i naturen. Om sommeren kan vi plukke blomster og om høsten kan vi plukke sopp og bær. Skogen har utallige småfuglarter, og vi kan se dem kose seg sammen med ekornene på foringsplassene som Klukhagan barnehage har laget i stand.

I Klukhagan møter vi glade barn på oppdagerferd med barnehagen eller på helgetur med foreldrene sine. Vi møter skoleklasser som ser etter orienteringsposter eller er på naturfagsekskursjoner. Vi møter ofte rådyr, og hele året møter vi mange blide og hyggelige mennesker ute på tur med og uten sykkel og med og uten joggesko eller ski. Felles for dem alle, er at de ønsker å beholde Klukhagan slik den er.

Jeg sier, som jeg har sagt før: Kjære politikere. Ikke ødelegg denne skogen. Hvis dere lar et boligprosjekt ete seg innover i Klukhagan, vil artsmangfoldet skrumpe inn, området vil bli ødelagt og da vil det være for sent å angre. Dere har nå en gyllen mulighet til å slippe å være etterpåkloke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke