Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Kommunismen og Rødt

Publisert: 24.mai.2019 15:59
Oppdatert: 24.mai.2019 16:28

Generasjonene som levde i hundreåret 1900, fikk oppleve kommunismen. I alle disse tiårene fikk kommunistene vist fram sin ideologi, riktignok praktisert på forskjellige måter: Av Lenin/Stalin, Mao, på steder som i etterkrigstidens Øst-Tyskland, i lilleputten Albania, og andre steder. På sitt høyeste deklamerte de at verdensherredømme var deres målsetning. Så gikk det heldigvis nedenom og hjem i stedet.

For kommunismen bygde på frykt, frykt for andre nasjoner, frykt for andre mennesker. Derfor drepte de tusentalls mennesker der de rådde. I dag blir kommunismen sett på som liggende med brukken nakke, er helt ufarlig og noe historisk.

Sannelig er den i ferd med å gjenoppstå. Av alle steder i verden i Stange. «Rødt er et sosialistisk arbeiderparti som ønsker mer demokratisk styring av samfunnet vårt», skriver Unni Kronstad. Er hun for ung til at hun har fått samtalt med sine besteforeldre og oldeforeldre om saken? Disse som kunne ha fortalt i detalj om tvang og drap i masser, røpet kommunismens sanne ansikt?

Rødt står for mer demokrati, liksom, når de har valgt kommunismen - den mest totalitære arten - som rettesnor. Ganske enkelt motsatsen til demokratiet? Rødts øverste leder, stortingsrepresentanten, ønsket å få ordet kommunisme ut av partiprogrammet, men fikk ikke medhold på sitt landsmøte. Rødt har framgang, noe som tyder på at det er noen, kanskje mange, som ikke har lest sin historie. Som ikke evner å ta avstand fra vold og drap.

«Rødt er et parti man kan stole på», skriver Unni Kronstad. Nei, man forfekter ikke demokratiet og samtidig holder på kommunismen som sitt idol. Da søles troverdigheten bort.

Vi trodde «trollet sprakk» for 30 år siden. Det kan da ikke være i ferd med å gjenoppstå, nå som menneskeheten er gløggere enn noensinne?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke