16. sep
Eierne Ragnhild Finden og Live Brovold Sveum fikk nei i formannskapet Original bildetekst:
 
Kommunistiske prinsipper for barnepass
Welcome to Pyongyang of Norway, Stange, den rødeste kommunen i Norge.

Publisert: 12.mai.2017 23:14
Oppdatert: 12.mai.2017 23:32

Under debatten om utvidelse av Klausvol gardsbarnehage i Stange formannskap 10. mai, ble det fra representanten Kirsti Berge (H) reflektert over hva det bør stå på skiltet som ønsker folk som passerer Innlandsporten på Skavabakken velkommen inn i Stange.

Etter å ha bivånet saksbehandlingen som ble disse to private barnehage tilbyderne til del, føltes det som om man var vitne til innføring og iverksettelse av kommunistiske prinsipper for hvordan vi skal drive barnepass i Stange kommune.

Her tilbyr altså to private barnehager å utvide sin drift for å kunne tilby innbyggere i Stange kommune flere barnehageplasser som vi vet at kommunens innbyggere vil trenge i fremtiden.

Etter en brutal behandling av sakene i Driftsutvalget 2. Mai, ble forslagene om å tillate en halvering av tilbudene vedtatt der. Men så var det altså å få forslagene gjennom et enda trangere nåløye da, og den veien ble nok lengre enn gitt med.

For nevnes ordet privat i noen politiske kretser i denne kommunen, kommer de prinsipielle følelsene frem med en gang og man bare vet at man ikke kommer gjennom før alt som kan lukte av kommersielt eller privat kapital er skrellet vekk

.

Selv om man nettopp har blitt fortalt gjennom Kostra-tallene at kommunale barnehager ikke har mer bemanning per barn eller bruker flere ressurser på drift av barnehager enn private, brukes det argumenter fra de styrende partier som at slike tilbud må komme i forbindelse med budsjettbehandling.

Men på politisk nivå har vi de senere år blitt indoktrinert at vi bør bedrive budsjettbehandling hele året og at det ikke er bare de siste uker før jul det er aktuelt å tenke budsjett.

Ergo mener man visst at skal noen komme med tilbud til Stange commune, så må disse komme på angitte og godkjente tidspunkter og slett ikke tilfeldig gjennom året og til totalt feil tidspunkt.

Det er skremmende å se hvordan noen har hengt seg opp i diktatoriske måter å se på sine medborgere på. Samt det å tro at alt kan styres og forvaltes fra kommunalt byråkrati med brutal penn.

Så fordi noen kommer med tilbud på feil tid, utenfor kommunalt vedtatt prioriteringsliste, så velger man altså på prinsipielt grunnlag å avvise tilbud.

Det hele er bare trist og man får en følelse av å leve i en kommune som nærmer seg mer og mer det sosialistiske idealsamfunnet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke