Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
OMSTRIDT: Asle Berteig avbildet foran eiendommen på Jessnesstranda tidligere i høst.
FOTO: Jo Kjetil Heggelund
 
«Kong Salomo» på Jessnesstranda
Om det var Jørgen Hattemaker som opprinnelig var eier av en enkel fritidsbolig, beliggende ved Mjøsens bredd på idylliske Jessnes vites ikke.

Publisert: 11.sep.2019 14:11
Oppdatert: 12.sep.2019 06:31

I hvert fall gir det gode assossiasjoner rundt en vedvarende byggepolemikk. Asle Berteig, med ballast fra Ringsaker Ap på sin CV, ble til valgt av kultursjef i Ringsaker. Han er blitt en svært dyktig leder av kommunens kulturaktiviteter, som også vet å profilere sin tilstedeværelse på en fordelaktig måte.

HAs iherdige journalister har holdt allmennheten godt oppdatert om subtil privat tilrettelegging, tilpasset utbygger. Langt utover kommunal praksis av lov og rett, i et vernet strandområde.

LES OGSÅ: Asle Berteig involvert i ny byggekonflikt på Jessnesstranda

Det ble en voldsom politisk huskestue når eiere av privat eiendom mot Næra friserte denne og ble hudflettet av kommune og fylke. Det ble bøter og rivningskrav mot ønsket om en bedre utnyttelse av privat grunn mot stranden av Næra, gjort til almen utnyttelse. For ikke å snakke om den opphausede huskestuen rundt en utedass på hedmarksvidda. Som et lite apropos til Jessneskarusellen.

Berteig har nå anmeldt naboen for «ulovlig» oppsatt hagestue. Poserende på en husbåt, fortøyd til en kontroversiell privat brygge, redegjør han for HA. Som med hele første samt 2 påfølgende sider informert sine lesere om den grove ulovlighet som er utført av naboen.

Muligens dette redigerte spillet er forankret i Alf Prøysens episke sang om Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Kultursjefen identifiserer seg selv sterkt i Prøysens ettermæle som Ringsakers store kulturikon. I ettertid handler jo alt om historie og kultur. Skulle ikke forundre om den eminente Geir Lystrup skriver lektyren og tonsetter en oppdatert utgave av Prøysens episke vise..

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke