Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Konge, dronning, likestilling

Publisert: 09.aug.2017 11:42
Oppdatert: 09.aug.2017 11:44

Jeg synes at det er litt morsomt med prins Henrik av Danmark som hevder at han er blitt diskriminert grunnet likestilling eller mangel på dette.

Når en konge gifter seg blir kona automatisk dronning. Men når en dronning gifter seg, burde mannen hennes tituleres konge, hevder han og sier at han har meningsfelle i prins Phillip, dronning Elisabeths ektemann i England.

Jeg går ut ifra at prins Phillip tar dette som en god spøk, men en får ikke inntrykk at dette er bare spøk fra prins Henrik side slik som avisene skriver om det.

En vet jo at for å bli konge må grunnloven forandres. Hvis kongedømme fortsetter hos oss og Ingrid Alexandra blir dronning, kan kanskje det samme spørsmålet komme opp her i Norge?

Kunne det ha vært en annen tittel for en slik ektemann som gir mer ære, for eks. landsfader? Ville prins Henrik føle seg mere beæret hvis tittelen ble «Landsfader prins Henrik»?

Ja, slik kan en spekulere. Han synes visst ikke at han er blitt tatt imot godt nok av det danske folket, har jeg forstått det rett. Grunnen til at jeg tar opp dette nå, er at han ikke vil begraves ved siden av sin kone siden han ikke er konge. Planene er at han skal ligge i sarkofag i Roskilde Domkirke ved siden av sin kone dronning Margrethe.

Men kan han ved testament bestemme dette, eller er testamenter bare for arv?

Prins Henrik er 83 og kan vel leve i mange år og også ombestemme seg. De giftet seg i 1964 og har jo over 50 års samliv bak seg.

Ikke så rart at slike ting diskuteres nå i Danmark og at mange begynner å lure på om han begynner å bli noe dement.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke