hacklink
buy instagram followers
19. sep
SkibladneR: Kongeparet forlater Hamar på veg til Tingnes.Foto: Trond Lillebo
 
Kongebesøk, Skibladner-fest, og noen spørsmål
Hamar har hatt storfint besøk av Kongen og Dronningen! Vi hadde fått den ære å arrangere starten av kongeparets jubileumsreise i Norge, og byen leverte sitt aller beste, slik som Hamar kan det.

Publisert: 14.jun.2017 13:18
Oppdatert: 14.jun.2017 14:22

Alt som det er mulig å vise fram på ei så kort stund, var godt forberedt og ble absolutt mesterlig gjennomført. Gråværet ble helt glemt i glede over besøket av et flott kongepar som smilende tok imot hamarborgernes hyllest. Da oppholdet var omme og Skibladner med sine velkjente, hese fløytesignaler stevnet ut mot Nes – forbi Mjøsholmen og Koigen med en vinkende konge og dronning på øvre dekk – kjente vi alle en stolthet over den vakre byen vår. Dette er Hamar.

Tankene gikk tilbake til fjorårets Skibladner-fest. Til de mange tusener som omkranset den samme stranda mens Skibladner majestetisk la til kai med en konvoi av småbåter i kjølvannet. En fantastisk opplevelse, i strålende solskinn den gangen. Kjente vi ikke innerst inne at Hamar og Skibladner hører uløselig sammen? Både i historien – og for alltid.

I disse dager pågår det en avgjørende kamp om strandsonen i Hamar grunnet Bane Nors planlagte dobbeltspor til Lillehammer. De spørsmålene Pensjonistpartiet (Pp) er opptatt av, har ingen villet svare på hittil. Pp har programfestet at vi skal verne om Hamars unike strandlinje, og så lenge det finnes mulighet til å legge et dobbeltspor utenfor strandsonen, vil vi kjempe for at dette skal bli resultatet.

Dersom vi mot formodning skulle tape denne kampen og det bestemmes sentralt at den eneste mjøsbyen som har strandlinje skal ofre denne for et dobbeltspor, ønsker Pp å få svar på noen enkle spørsmål: Hvor mange år vil gå under anleggsperioden før Skibladner igjen kan legge til kai ved Hamar brygge? Hva med Koigen og stranda med stupetårnet som nå er blitt verdensberømt? Hamar har kostet på mange millioner for å glede både unge og gamle, ikke minst for å glede barna som er framtida vår. Hvordan er planene for Koigen og badestranda i anleggsperioden? For DET må vel være tatt med i beregningen av de som ønsker så intenst at ei kjempegrøft skal graves i strandsonen? Hva vil vi tilby barn og unge imens? Strandlivet? Skaterne? Volleyballspillerne? Alle turgåerne? Ikke minst de som bor i sentrum?

Til slutt kommer selvsagt den håpløse tanken på ei mulig høy, dobbeltsporet jernbanebro med master og ledninger ute i Mjøsa – presis der hvor Skibladner stevnet ut i helga med et vinkende kongepar om bord. Pp er selvsagt like opptatt av å få dobbeltspor som alle andre, men ikke for enhver pris. Hvorfor skal et jernbaneselskap få gjøre som de vil? Forsyne seg av strandsonen vår eller eventuelt bygge bro og ødelegge utsikten til Nes og Helgøya? Hva er vi i ferd med å stelle i stand for etterkommerne våre? Det finnes andre muligheter. Pensjonistpartiet ønsker å sette fokus på denne delen av jernbanesaken og ønsker at noen kan gi konkrete svar på spørsmålene våre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke