Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Konsekvenser av vedtaket
Lunkelia.

Publisert: 31.mar.2016 04:00
Oppdatert: 31.mar.2016 12:37

Kommunestyrets godkjenning av FB8 Heståsmyra-Lunkefjell-Sjusjøen uten vei vann og kloakk, har virkelig fått konsekvenser. (Nå kalt Lunkelia). Forslagstiller Pihl ønsket å bygge ut 220 dekar og legge ut 60 tomter for salg i et viktig friluftsområde på Sjusjøen. Pihl har hele tiden vært klar over at området ble godkjent uten vei vann og kloakk.

Les også: Heståsmyra/Lunkelia

Allerede før kommunestyret tok sin avgjørelse har diverse organisasjoner og privatpersoner stått opp for bevaring av Lunkelia. I mitt innlegg i kommunestyret 20. november 2013 sa jeg noe om å ta folk på alvor. I dagens samfunn er det snart ingen som står opp for sine saker. Det har virkelig fjellfolket gjort. De har brukt alle de kanaler som tenkes kan, for at Pihl skal skrinlegge sine planer.

I dette området ligger det stor profitt. Pihl skal forvalte fjellet for sine aksjeeiere. De fleste aksjeeierne er muligens bønder. Da tenker jeg på hvilken forbindelse er det mellom Pihl, Senterpartiet, bøndene og kommunestyret? Ikke vet jeg, men er det riktig at aksjeeierne er med og stemmer for eller imot utbygging av Lunkelia?

«Trusler gir ikke sympati», sier Senterpartiet. «Truer med aksjoner» står det skrevet i HA 21.mars. «Avviser ikke sivil ulydighet» står det skrevet i HA 22. mars.

Når sindige samfunnsborgere sier at de kan tenke seg å gå så langt at de vil legge seg foran anleggsmaskinene, og ty til sivil ulydighet, for så å bli båret bort av politiet. Da må vi ta folk på alvor. Jeg forstår ikke at Pihl ikke forstår hvor galt dette kan gå. Da håper jeg på at kommunerepresentantene tar saken på alvor, og stemmer imot forslagene til adkomst til Lunkelia.

I fjellvettreglene står det at det er ingen skam å snu. Her kan fjellets egen regel brukes? I fjellet er det folket (hytteeierne og besøkende) som holder hjulene i gang. Faren med denne aksjonen er at Sjusjøen får et omdømmeproblem, slik at folk velger å investere sine penger i andre destinasjoner. Da har virkelig Phil vært med og lagt det store egget. Det går an å sage av den grena en sitter på i higen etter mer penger til aksjeeierne.

Det kan ikke være noe annet enn penger som er drivkrafta for Pihl. Fjellet genererer arbeidsplasser for veldig mange bedrifter og inntekter for kommunen, men det er bare så lenge folk vil bruke sine penger på Sjusjøen. Derfor må vi få lagt denne kampen død. Lunkelia må få leve urørt. Det er mange regulerte tomter på Sjusjøen med anlagt infrastruktur folk kan benytte.

Jeg kommer med en oppfordring til de som skal stemme for eller imot veg. Sett deg ordentlig inn i situasjonen! Det er lettere å kjenne hvor skoen trykker for de som har den på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke