16. sep
 
Konstruktive tiltak fra Hamar Frp

Publisert: 29.okt.2015 04:00
Oppdatert: 30.okt.2015 15:04

Hadde HA i sin artikkel 27. oktober valgt å få med «den andre siden» av undertegnedes innspill i debatten rundt økonomien i Ankerskogen ville nok lederen i HA blitt mer fornøyd. Her er den siden som ble kommunisert til avisen, men ikke tatt med i artikkelen: 

Hamar Frp ønsker at kommunen skal analysere alle muligheter for å øke inntjeningen og redusere kostnadene. Innbefattet i dette er muligheten for prisdifferensiering og endrede åpningstider.

Ved å redusere prisen i perioder ved lite besøk vil det kunne medføre at innbyggere som i dag ikke har råd til å benytte seg av Ankerskogen muligens kan bli kunder og dermed skape økt inntjening i tillegg til sosial utjevning. Ulike former for prisdifferensiering bør analyseres og prøves ut i forhold til å oppnå økt inntjening.

Les også: Anker'n betaler 19.7 millioner i leie til kommunen

Åpningstidene må analyseres slik at vi sikrer at anlegget er åpent når der er stor nok etterspørsel i markedet.

Hamar Frp vil øke svømmeundervisningen i Hamar skolen, ved å innføre økt svømmeundervisning tilsvarende undervisning på et ekstra trinn. Noe som vil gi en betydelig økning av de faste inntektene for anlegget.

Når det gjelder et eventuelt salg av hele Ankerskogen er det et drastisk tiltak som først kan bli aktuelt dersom modellen med kommunalt eierskap fortsatt viser seg ikke å virke. Et salg vil etter Hamar FrPs syn måtte basere seg på at gode rammeavtaler først er inngått med en ny eier for sikre de kommunale oppgavene som blant annet svømmeundervisning, habilitering og rehabilitering blir godt ivaretatt. Muligheten for og effekten av salg av mer enn bare den kommersielle delen bør analyseres.

Hadde leder i HA fått servert hele historien i sin egen avis ville han nok vært trygg på at Hamar FrP ønsker å bruke energi på å analysere hvorfor Ankerskogen er blitt en økonomisk katastrofe og ikke minst på hvordan man kan rette det opp. I tillegg ønsker vi så raskt som mulig å sette inn tiltak for å forbedre økonomien og spare kommunen i en anstrengt økonomisk situasjon.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke