17. sep
 
Korridor Midt er Jernbaneverkets forslag

Publisert: 19.aug.2015 04:00
Oppdatert: 19.aug.2015 08:25

Av en frilansjournalist blir jeg i HA 11. august beskyldt for å fremme forslag for dobbeltsporet som raserer flere eiendommer. Det står: «Det hjelper lite på å flytte Hamar midt. Ifølge jernbaneingeniør Jon Refseth raserer ditt Hamar midt flere eiendommer enn Jernbaneverkets.» Innledningsvis til dette avsnittet er jeg nevnt med fullt navn, så det levnes ingen tvil om hvem det siktes til.

Dette skriver vedkommende, til tross for at jeg i HA 5. august skriver om dette alternativet:

I det nye dokumentet skriver JBV på side 28 om det de nå kaller korridor «Midt»:

«Etter Åkersvika vil korridoren gå fra Espern-området og gjennom bydelen Østbyen. Ny stasjon vil bli utredet i området mellom kjøpesenteret CC-stadion og Hamar rådhus. Videre går traseen i tunnel under boligbebyggelsen nordover, og komme ut i samme område som korridor 1 Hamar Vest og korridor 3 Hamar Øst ved Jessnes. Traseen vil i prinsippet følge forslaget til “Aksjonsgruppa for jernbanefri strandsone”.»

Hvorfor vedkommende kaller dette «ditt Hamar midt», vet ikke jeg. Som leder i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar har jeg vært med på å fremme ideer som kan være alternativer til dobbeltspor i strandsonen, men korridor Midt er nå, slik det foreligger, et av Jernbaneverkets egne forslag. Dette vedtok tre kommunestyrer på sine møter i juni at skulle utredes. Det er vi som folkeaksjon godt fornøyd med, 2 alternativer som frigjør strandsonen er med videre. For oss er det ikke viktig hvilket alternativ som velges, bare det ikke blir «Vest».

Jeg skulle ønske det fra enkelte ble et høyere saklighets- og presisjonsnivå på debatten hvor målet var å diskutere saken og ikke ta personer med et annet syn enn det man selv har!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke