Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kort- slutning

Publisert: 23.jan.2017 15:59
Oppdatert: 23.jan.2017 16:05

Ole R. Østby hadde et innlegg i HA 20. januar som handlet om en katt Bane Nor plutselig skal ha sluppet ut av sekken. Han sier at «Bane Nor mener altså at det ikke er så viktig med knutepunktfortetning likevel. Kanskje alternativ Vest med kulvert var et skremmeskudd for å få gjennomslag for brualternativet? Det er mange som har antydet det.»

Hvem disse «mange» er som har oppfattet kulvert og fortetning i sentrum som et skremmeskudd fra Bane Nor, vet jeg ikke. Men under debattens gang ble vesttilhengerne nærmest latterliggjort når de hevdet at nettopp dette kunne skje: Et valg av øst og et nei til kulvert ville for alvor sette bru i Hamarbukta på agendaen.

Bane Nors foretrukne alternativ med kulvert og knutepunktutvikling ble valgt bort av kommunestyret, de ville ikke ha det. Østby ville ikke ha det, Folkeaksjonen ville ikke ha det, Nåelleraldri ville ikke ha det slik, og mer enn 50 prosent av Hamars innbyggere ville ikke ha dette knutepunktet liggende der i sentrum, de heller. Bane Nor frarådet det alternativet kommunestyret gikk for, resultatet nå er at trasé øst må utredes videre, og regjeringen har fått en glimrende anledning til å utsette dobbeltsporet.

Sånn sett kan du si at Bane Nor har tatt folkeviljen til etterretning. Men ettersom Ban Nor har sagt nei til øst, Fylkesmannen likeså, og Statens vegvesen har hengt seg på, så er det vel ikke direkte overraskende at det andre alternativet i den eneste anbefalte traséen nå blir høyaktuell? Det er tross alt den trasé fagetaten entydig har pekt på som den eneste realistiske. Hadde Bane Nor erklært øst som aktuelt etter denne prosessen, så kunne vi ha begynt å snakke om katter ut av sekken.

Nå er den lokale debatten om trasévalg avsluttet, det er ingen i denne byen som er med på det laget som skal gå sjarmøretappen i denne stafetten. Og ordføreren får kjeft for å si høyt at mulighetene for å få utløst økonomiske midler har dalt betraktelig. Han ber folk ikke drømme seg bort. Den tanken skulle kanskje ha slått ham litt tidligere i prosessen?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke