Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kortsiktig og lite gjennomtenkt, Busterud

Publisert: 16.jul.2018 15:57
Oppdatert: 16.jul.2018 16:00

Einar Busterud vil legge ned Hamar flyplass for å bygge 1.000 leiligheter. Jeg skjønner at Hamar er desperate etter å øke innbyggertallet ved å tilby leiligheter på Hamar flyplass.

Dette er kortsiktig og lite gjennomtenkt. Hamar flyplass er meget viktig i et forsvarsstrategisk bilde. Hvor skal for eksempel en Herkules lande hvis Hamar flyplass blir borte? På Røros, eller på Leira i Valdres? På E6? Brannslukningshelikopter likeså?

Busterud sier at man ikke trenger en hel flyplass for å tanke helikoptere. Hvor har han tenkt å gjøre det da? Det er ikke bare å sette opp noen tønner med bensin og si værsågod til brannslukningshelikoptrene. Hva vil det koste å etablere en drivstoffyllingsplpass? Hvor skal pilotene spise og hvile?

Jeg tror det kan være lurt å bestille en konsekvensanalyse på dette prosjektet. Vi har et stikkord i denne sammenheng og det er totalberedskap. Denne flyplassen inngår i totalberedskapen som et viktig element. Jeg tror det er på tide å ofre totalberedskapen mer enn en sporadisk tanke.

For eksempel hvordan ser det ut i Hamars tilfluktrom? Er de klare til å ta imot Hamars innbyggere i en krisesituasjon? Hva med sykehusberedskapen? Hva med evakueringsplaner? Hva med gassmasker til befolkningen? Hva med matlager? Sikring av drikkevann, drivstoffreserver til offentlig kjøretøyer, politi og brannvesen?

Totalberedskap omfatter ikke bare krig, men også naturkatastrofer som skogbrann, tørke, og oversvømmelser. Tørken som har rammet våre matprodusenter er et godt eksempel.

Jeg tror det er på tide å bygge opp istedenfor å bygge ned. Behold Hamar Flyplass!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke