Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Truls Gihlemoen: Illojal, mener Erik Kristiansen.
 
Kortversjonen: Har ikke skjønt en dritt
Truls Gihlemoen i Stange Frp har en kommentar i HA 20. desember til mitt innlegg om blant annet hans egen rolle i rådmannssaken.

Publisert: 24.des.2018 10:49
Oppdatert: 24.des.2018 11:20

Som kjent trakk rådmannen seg, og hadde en klar begrunnelse for det.

Kortversjonen av det Gihlemoen skriver er omtrent slik: Rådmannen kunne ikke lenger fortsette i sin stilling fordi han ikke evnet å ta til seg kritikk, og vi andre har ikke skjønt en dritt av hva denne saken egentlig handler om. Eller som Gihlemoen så vakkert sier: «Det er åpenbart krevende å danne seg et godt bilde av kompleksiteten i den såkalte rådmannssaken».

Gihlemoen benytter anledningen til å ta i bruk en rekke ord og uttrykk som han åpenbart mener skal styrke hans versjon av hva som egentlig skjedde. Innlegget mitt var mislykket, jeg unndrar meg de faktiske forhold, Ap-medlemmer driver med unnamanøvre og bortforklaringer. Alt dette skal ha sin bakgrunn i at de politiske skillelinjene er tydelige mellom en venstreside, med Ap i spissen, med blind tillit til byråkratiet, og en opposisjon som ønsker større demokratisk kontroll med bruken av skattebetalernes ressurser.

Helt til slutt i innlegget gir han oss en slags garanti for at liknende saker i fremtiden vil bli løftet fram i offentlighetens lys, og at demokratiets røst vil bli hørt, også i tida som kommer.

Demokratiske røster skal selvfølgelig gis fritt spillerom, det er ikke det denne saken handler om. Den handler heller ikke om rådmannens manglende evne til å ta selvkritikk. Den handler rett og slett om en opposisjon på ville veier, riktignok ikke en samlet opposisjon, men enkeltpolitikere som tok i bruk en fullstendig uakseptabel språkbruk i offentlighetens lys om en administrativt ansatt der kommunestyret og dets enkeltmedlemmer har et soleklart arbeidsgiveransvar.

Når Gihlemoen krever oppvask og hevder at rådmannen har utvist en maktarroganse uten sidestykke, og andre sier at skaden er uopprettelig og at byggingen av Nedre Tømte måtte stanses umiddelbart, så er det opplagt for alle oss andre at dette ikke har noe med ordet demokrati å gjøre. Det er tvers igjennom illojalt, og det er en sammenblanding av snørr og barter som vi sjelden ser i denne type konflikter mellom administrativt ansatte og deres egen arbeidsgiver.

Gihlemoen nevner ikke dette med et eneste ord, den manglende evne til selvkritikk som han angriper rådmannen for, innehar han selv ikke et fnugg av. Og hans ord om «demokratisk kontroll med bruken av skattebetalernes ressurser» stilles jo i et merkelig lys etter at hans oppførsel i denne saken bidro til en merkostnad for Stange kommunes innbyggere på omtrent to millioner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke