16. sep
Tingvold aktivitetshus: En mulighetsstudie laget av Anderssen Fremming AS Sivilarkitekt/Norconsult
 
Kostbart kjøttbein til kulturhungrige innbyggere
Helt siden de romerske keiseres storhetstid har begrepet «brød og sirkus» beskrevet hvordan mektige makthavere pasifiserer sine innbyggere med underholdning for å avlede oppmerksomheten fra overgrep og urett.

Publisert: 23.jul.2016 04:00
Oppdatert: 23.jul.2016 08:27

I Stange kaster «Kulturhuskvartetten» i kommunestyret, Ap, V, SV, og «Pensjonistpartiet», anført av «keiser» Nils A. Røhne, et kostbart kjøttbein til kulturhungrige kommuneinnbyggere. Mens barneskoler trues med nedleggelse, gamle kastes ut av sykehjemmene, og budsjettene salderes med eiendomsskatt, reserver og økt låneopptak, forsøker «kulturhuskvartetten» å blende trofaste velgere med et overdådig kulturhusprosjekt på Tingvold.

Den anerkjente byutvikleren, Michael Fuller-Gee, holdt for Det faste planutvalg i Stange et foredrag om vellykket sentrumsutvikling, hvor han understreket viktigheten av mennesker i et levende sentrumsbilde. Ikke med et ord nevnte han at skattefinansierte, kommunale prestisjebygg var en suksessfaktor, men han fikk tvert imot ikke gjentatt mange nok ganger hvor viktig boliger for mennesker er for å skape liv i sentrum.»

Tingvold er Stange kommunes trumfkort for et revitalisert Stange sentrum. «Kulturhuskvartetten» har allerede (for)spilt trumfkortet, og i dette tilfellet kan det være fare for at bordet fanger allerede før alle spillerne har fått anledning til å sette seg ved bordet.

Stange Frp mener at Stange kommunes rolle for Tingvold skal være å legge til rette for å utvikle Tingvold til kombinert næring og bolig, helst i privat regi, men også i kommunal regi. Stange kommune har umiddelbart behov for attraktive boliger i sentrum i et privat marked, og tilrettelagte boliger for eldre, mennesker med nedsatt funksjonsevne, og ungdom innenfor kommunens ansvarsområde. En utvidelse av Tingvold til en fleretasjes bygning med bolig i de øvre etasjene og aktivitetsarealer på gatenivå, vil være en bedre utvikling av den svært sentrale og attraktive eiendommen.

I motsetning til Romerrikets innbyggere, tror ikke Stange Frp at Stange kommunes innbyggere like lett lar sin oppmerksomhet lede vekk fra politisk udugelighet, og uten kamp tillater «kulturhuskvartetten» å ta vekk sikkerheten for barnas skoleplasser, og de eldres oppsparte velferdskroner, for å bygge et monument over kommunalt sløseri på Tingvold. Stange Frp kommer derfor til å fortsette kampen for sunn fornuft, og vil etter beste evne synliggjøre bedre alternativer for pengebruken. Kanskje kan Tingvold-prosjektet stoppes før de faktiske pengene skal vedtas?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke