buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Kosthold er vanskelig

Publisert: 21.jul.2017 11:56
Oppdatert: 21.jul.2017 11:57

Det hevdes at en stor del av de som legges inn på sykehjem eller behandles av hjemmesykepleien, er underernærte. Samtidig sies det at antall overvektige øker. Dette synes å være et lite indisium på hvor vanskelig det er å ha et sunt kosthold.

At kostholdet har stor betydning for folkehelse og levealder, er beviselig. Eter vi for mye av sukker og animalsk fett, mens vi får i oss for lite mineraler og vann, mister vi trolig flere leveår. Mange vet mye om mat og et sunt kosthold, men færre greier å nyttiggjøre seg kunnskapene i det daglige liv.

Gamle matvaner er vonde å vende. Det er viktig å tenke seg om når en gjør innkjøp. Vi kaster alt for mye mat. Melk, havregryn, egg, fisk (makrell i tomat), bønner og andre grønnsaker bør stå på handlelista. Vi må passe på å sikre tilgangen på proteiner, vitaminer, mineraler og fiberrik mat.

Å legge om kostholdet er veldig vanskelig. En bør begynne med de små og lette endringene. Drikke mer vann og ta en skje tran skulle gå greit. Etter 75 år bør en ta dobbel dose av tran (les Pensjonist-kokeboka 2017).

Behovet for mat er særlig avhengig av alder og aktivitetsnivå. Det er dessverre mulig å mangle følelsen av tørst og sult, samtidig som kroppen trenger både vann og mat. Et godt råd for et bedre kosthold er derfor å skrive opp i dagboka hva en eter den enkelte dag. En bør ha kontroll.

Kostholdet er noe av det aller viktigste for de som vil ta vare på seg selv og tar egenomsorg alvorlig.

Stange Pensjonistparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat